Zivatar

2022.05.25. 20:05

Több településre is megérkezett a vihar Bács-Kiskun megyében

Bács-Kiskun megyében is nő a viharkárok száma, Vaskútról és Madarasról érkezik a legtöbb bejelentés.

Pozsgai Ákos

Fotó: facebook

Mint arról beszámoltunk, az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú riasztást adott ki zivatarok veszélye miatt Bács-Kiskun megyére.

Bács-Kiskun megyét sem kímélte a viharos időjárás. A tűzoltókat leginkább Vaskútra és Madarasra riasztják, este kilenc óra körül huszonegy címre várták a segítséget az egységektől – közölte a katasztrófavédelem.

A legtöbb esetben lakóházak tetőszerkezetét verte szét a jég, az épületek beáztak. Kiskunmajsán, az Árpád úton pedig villám csapott egy lakóház kéményébe. A kiskunmajsai és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre, egy vízsugárral oltották el a kis területen égő lángokat. Az egységek amint befejezték a munkálatokat, vonultak tovább a következő káreseményhez.

Kiskunhalason borsó nagyságú jég hullott. Az 5412-es számú főúton több helyen kisebb faágakat szaggatott le a szél, a zivatarban csak lépésben haladt a forgalom.

Információink szerint Kecelen 2-3 centiméter átmérőjű jég hullott.

Pusztamérgesen is komoly károkat okozott a jég, volt, ahol barack nagyságú jég esett.

Katymáron barack méretű jég esett. Fotó: Novák László

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában