Beruházás

2022.06.28. 16:38

Az Anda Present adna kölcsön Kalocsának az ipari út építésére

Megelőlegezné az önkormányzatnak a saját telephelyére vezető út fejlesztését az Anda Present Kft.

Gábor János

A cég Róna utcai telephelye mellé új csarnok épül. Fotó: Anda Present Kft. Beküldött fotó

A nyomdaipari cég új üzemcsarnokot épít, viszont az oda vezető, városi tulajdonban lévő út leromlott állapotú, és a vonalán nem épült ki járda, közvilágítás, ivóvízhálózat, illetve szennyvízelvezetés. A Róna utca ipari tevékenység miatt szükségessé vált felújítást az Anda indítványozta, de a várostól kérte a finanszírozását, míg ők csak a beruházás összegének jelentős részét adnák kölcsön, azzal a feltétellel, hogy azt egy éven belül visszakapják.

Az önkormányzat egy közmű finanszírozási megállapodás keretében bízná meg a beruházás koordinálásával az Anda Present Kft-t, ami 63,5 millió forintot előlegezne meg a bruttó 74,92 milliós összköltségből. A lényegében kamatmentes kölcsönt két egyenlő részletben (31,75 millió) kérné vissza a 2023-as év folyamán – derül ki abból az előterjesztésből, amiről hamarosan szavaznak a városatyák.

A budapesti székhelyű nagyvállalat tavalyi nettó árbevétele közel 14,3 milliárd forint volt, és a telephelyein körülbelül 260 főt foglalkoztat. Az új kalocsai csarnok működésének megkezdéséhez elengedhetetlenül szükséges számukra, hogy a Róna utcában található ivóvíz gerinchálózat, valmint út- és közvilágítási hálózat legalább a kapubejáróig elkészüljön az idei év őszéig. A napirend leírása szerint a kért fejlesztésekre elsődlegesen az Anda Present működése, folyamatos bővítése érdekében szükségesek. Erre reagálva ajánlották fel, hogy megelőlegezik a városnak a számukra lényeges beruházás finanszírozását. Az előterjesztésről ezen a héten szavaznak az önkormányzati képviselők. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában