Galériával

2022.06.29. 11:42

A szakmákat népszerűsítették a kis szakik hetén Kiskunfélegyházán

Különböző szakmákba nyertek bepillantást az általános iskolás diákok az úgynevezett kis szakik hetén, amelyet a napokban rendeztek meg a KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban.

Vajda Piroska

Több szakmát is kipróbálhattak a tanulók.

Fotó: KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

 A szakmákat népszerűsítő táborban 25 általános iskolás tanuló – 12 lány és 13 fiú – vett részt. Kiskunfélegyházáról, Szankról, de még Szegedről is érkeztek érdeklődő fiatalok a félegyházi középiskolába – tudtuk meg Szabó Péterné tagintézmény-vezetőtől.

Elmondta, munkatársai külön programokat szerveztek a fiúk és a lányok számára. Mindennap más és más szakmák rejtelmeibe vezették be az oktatók a kis szakikat. A fiúk az asztalosműhelyben odút készítettek, majd a festő tanműhelyben lefestették. Betekintést nyertek a CNC- és gépi forgácsoló szakmákba, autót szereltek, de a villanyszerelést és az építőipari szakmákat is kipróbálhatták. Ezzel egy időben a lányok a szociális és egészségügyi szakmacsoportban, varró tanműhelyben, cukrászműhelyben, kereskedelmi kabinetben és a fodrász tanműhelyben, kreatív kuckóban tevékenykedtek.

Persze voltak közös programok is, mint például a hetet záró sportdélután és az érzékenyítő tréning. Ez utóbbi célja az volt, hogy a gyerekek megismerkedjenek a különböző fogyatékosságtípusokkal.

Kipróbálhatták, hogy milyen mozgáskorlátozottként közlekedni, hogyan tudnak egy látássérült embernek segíteni átkelni az utcán, hogyan kommunikálnak a hallássérültek egymással. Ezen feladatok által megértették és átérezték más emberek mindennapi nehézségeit 

– sorolta Szabó Péterné.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában