Időközi választás

2022.06.30. 06:55

Az eddigi alpolgármester lett Szalkszentmárton vezetője

Időközi választást tartottak a hét végén Szalkszentmártonban. Gulyásné Horváth Tünde alpolgármester egyedüliként indult, így nem volt kétséges a győzelme.

Gulyás Sándor

Gulyásné Horváth Tünde kiemelt feladatának tekinti a település gazdasági életének élénkítését

Fotó: Gulyás Sándor

A feladat nem ismeretlen előttem, hiszen Káposztás Tibor egészségének megromlása miatt, majd halálát követően nekem kellett ellátni a polgármesteri feladatokat. Megválasztásomat követően elődöm nyomdokaiban kívánok haladni, folytatni a megkezdett munkát – mondta Gulyásné Horváth Tünde. 

A takarékos gazdálkodásnak és a pályázati sikereknek köszönhetően akad is teendő bőven. Folyamatban van a Hunyadi, az Ady Endre, valamint a Jókai utca egy szakaszának a felújítása. A munkálatok költségeit útfelújítási költségvetési keretünkből finanszírozzuk. Befejezéséhez közeledik a faluház rekonstrukciója is. Az épület nyílászáróinak felújítása, a festés LEADER-programos támogatásnak köszönhetően valósul meg. 

A kivitelezési szerződés aláírását követően kezdődhet el a csapadékvíz-elvezetési projekt második üteme, ami a Zrínyi utca és az Újtelep, valamint az Alkotmány utcát és környékét érinti. 

A beruházás során egy négyezer köbméteres záportározó is kialakításra kerül. A projekt költségeit a TOP pályázatán elnyert 250 millió forint biztosítja – sorolta Gulyásné Horváth Tünde polgármester. Kétmillió forintot költ a szalkszentmártoni önkormányzat játszótérfejlesztésre, 12 millió forint jut a polgármesteri hivatal tanácstermének rendbetételére, a fűtés korszerűsítésére, a festésre, a parketta cseréjére, bútorok beszerzésére pedig közel 12 millió forint jut a Magyar Falu Program keretéből. 

– Befejeződik szolgálati lakásaink teljes körű rendbetétele, ami 13,8 millió forintba kerül. A rávalót az idei költségvetési keretünkből biztosítjuk. A legnagyobb beruházásnak a 750 millió forintba kerülő sportcsarnok felépítése ígérkezik. Pályázatot nyújtottunk be a Körtó melletti elkerülő út rekonstrukciójára a TOP Plusz programba, a projekt becsült költsége 150 millió forint. Hatmillió forint támogatást remélünk a Nemzeti Kulturális Alaptól, a Petőfi múzeum kerítésének felújítására, kerti tároló rekonstrukciójára, nyolcat pedig a kiállítótér megújítására – tette hozzá a polgármester. 

Gulyásné Horváth Tünde polgármester kiemelt feladatának tekinti a település gazdasági életének élénkítését, az úthálózat rekonstrukcióját, fejlesztését. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában