Csiperó

2022.06.30. 15:49

Igazi fesztiválhangulat lesz a kecskeméti Vasútkertben

Ez a nyár is tartogat csiperós élményeket júliusban. Nem gyermekfesztivál lesz, hanem Csiperó Ifjúsági Fesztivál.

Sebestyén Hajnalka

A Zoord és a Zajnal is fellépett tavaly és idén is.

Fotó: Bús Csaba

A Vasútparkban rendezi meg az Európa Jövője Egyesület a 2022-es Csiperó Ifjúsági Fesztivált. Július 7–10-ig ismét teret adnak a fesztiválhangulatba oltott ismerkedésnek és barátkozásoknak, nemzetek és kultúrák találkozásának. A részletekről Berei Andrea, az egyesület elnöke mesélt.

– Legfőbb célunk változatlan: programjainkon keresztül segítjük különböző nemzetek, de főképp a határon túli magyarság megismerését, a kulturális kapcsolatok kiépítését. A négy nap alatt a koncerteken túl kiállítás, színjátszás és filmvetítés is segíti a különböző nemzetek megismerését. A legifjabbakat családi játszóházzal, kézműves-foglalkozásokkal várjuk a Vasútparkban. A legnagyobb érdeklődés természetesen a koncerteket övezi, ezért igyekszünk színes választékot nyújtani a fesztiválozóknak. Világzenei válogatásunkban öt fellépő gondoskodik a jól ismert Csiperó-hangulatról és a fergeteges buliról! 

– részletezte Berei Andrea, majd további érdekességeket osztott meg hírportálunkkal.

– A fesztivál idején nemcsak a szórakozásnak adunk teret, az ENRYP II és az ERASMUS+ projektben résztvevő olasz, angol, román, portugál és magyar középiskolások képzésének magyarországi állomását is az Európa Jövője Egyesület biztosítja, ahol folytathatják már megkezdett közös feladatukat, melyben különböző kultúrákból hozott tapasztalataik alapján dolgozzák ki, hogyan működik és segíti céljaik elérését a „Kommunikáció a társadalmi színtéren” – tette hozzá.

A fesztiválon koncert ad többek között a Cimbaliband, a Zaporozsec, a Zajnal, a Zoord és a Kerekes Band.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában