Útinform

2022.07.01. 07:10

Útlezárások, korlátozások lassíthatják a forgalmat Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani pénteken Bács-Kiskun megyében.

Baon.hu

Fotó: Shutterstock.com/illusztráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást péntekre vonatkozóan.

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán,
- a forgalomszámláló berendezések karbantartása miatt a főváros felé tartó oldalon délelőtt Táborfalva térségében, délután pedig Kecskemétnél a belső sávot lezárják. 
- az elválasztó sáv növényzetét kaszálják, valamint összeszedik az autókból kidobált szemetet. A Röszke felé tartó oldalon Balástya térségében dolgoznak, a munkaterületeknél szakaszosan lezárják a belső sávot a 143-as és a 153-as km között.  
- Röszke felé a Kecskemét és Lajosmizse közötti szakaszon a sövényt vágják le. A lassan haladó géplánc miatt fél 7-től délután fél 6-ig a belső sávot szakaszosan lezárják. (Forrás: A-WAY Autópálya Zrt.)

Főutak:

Az 5-ös főúton, Kecskeméten, a Budai úton turbó körforgalom épül. A 83-as km-nél a többsávos szakaszon sávlezárás mellett dolgoznak. 

A 44-es főutat, Kecskemétnél a „Repülős” körforgalom és a szentkirályi elágazás közötti, közel 3 km-es szakaszon felújítják. A munkálatokat 500 méteres szakaszokban végzik, félpályás lezárás mellett. Napközben 8 és 18 óra között jelzőőrök irányítanak.

Az 51-es főúton, Baján a Dózsa György utat tisztítják, ez okozza napközben az útszűkületet.

Az 52-es főúton, Kecskemét határában felújítják az M5-ös autópálya és a fülöpházai elágazás közötti szakaszt. Az 5-ös és a 18-as km között helyenként félpályás lezárást vezettek be. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.  

Az 53-as főúton, Soltvadkerten a Bocskai utcában a 38-as km-nél az elektromos kábelhálózat javítása miatt a fél útpályát lezárták.

Az 54-es főúton,
- Kecskemét térségében, az 1-es és a 6-os km között burkolatjavítás miatt mindkét oldalon egy sávot lezártak.  
- Jakabszállás és Bócsa között felújítják a burkolatot, illetve a padkát és az árkot teszik rendbe. A 18-as és a 36-os km között helyenként a fél útpályát lezárták.
Az 55-ös főúton, Baján felújítják a Szegedi úton lévő vasúti átjárót, ezért azt várhatóan július elejéig lezárták. Kerülni a Keleti krt. - Kaszás utca  - Dózsa György út  útvonalon lehet.

Az 55-ös főúton, Mélykút és a kelebiai elágazás, illetve Baja és Felsőszentiván között napközben a növényzetet kaszálják. Útszűkület mellett dolgoznak.

A 441-es főúton, Nagykőrös belterületén felújítják az útburkolatot. A 18-as km-nél, egy közel 300 méteres szakaszon, útszűkületen kell áthajtani. 

Az 511-es főúton, Baja elkerülő szakaszán, a Keleti körúton csomópontot építenek. A 3-as km-nél irányonként csak egy-egy sáv autózható.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában