Frissítve / Galériával

2022.07.04. 18:06

Brutális baleset Soltnál: hárman égtek bent a karambolozó kamionokban

Az egyik kamion dezodorokat szállított, amik azonnal felrobbantak az ütközés hatására.

baon.hu / Pozsgai Ákos

Alig maradt valami a kamionokból. Fotó: Pozsgai Ákos

Frissítés (07.05. 12.32):

A teljes útlezárást feloldották, félpályán megindult a forgalom – írja a police.hu.

A rendőrség kér mindenkit, hogy az érintett szakaszon kellő körültekintéssel közlekedjen!

(07.05. 8.30):

A Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a közlekedőket, hogy még kedd délelőtt is kerüljék el az 53-as főút Dunatetétlen és Solt közötti szakaszát, mert egyenlőre nem tudni, hogy a tűz következtében az úttest felülete milyen szinten rongálódott és emiatt a műszaki- és a helyreállítási munkálatok jelentősen elhúzódnak. A rendőrség teljes szélességében lezárva tartja az utat. 

(20:52):

A rendőrség közlése szerint a kamionokban összesen hárman utaztak, ők a helyszínen életüket vesztették. A traktor vezetőjét kórházba szállították.

Az érintett szakaszon várhatóan hosszabb ideig lesz teljes útlezárás, a rendőrség arra kéri a közlekedőket, hogy alternatív útvonalat válasszanak.

A baleset körülményeit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja.

Frissítés (18:20):

Helyszíni információink szerint a traktor vezetőjét mentőautóval a halasi kórházba szállították, jelenleg három személy után kutatnak a tűzoltók. Meg nem erősített információink szerint az egyik kamion egy enyhén balra ívelő kanyarban előzni kezdte az előtte haladó traktort, amikor nekiütközött a szemből érkező kamionnak. Az egyik kamion dezodorokat szállított, amik az ütközés következtében felrobbantak és minden beborítottak a lángok. 

Az úttest mellett húzódó magas feszültségű vezeték is leszakadt, a tűzoltók már áramtalanították. Vízzel és habbal locsolják a tűzoltók a kamionokat. A Kiskőrös felől érkezőket a rendőrök a dunatetétleni elágazás felé terelik.

Forrás: Pozsgai Ákos
Forrás: Pozsgai Ákos

Korábban írtuk:

Két kamion és egy traktor karambolozott az 53-as főút 1-es kilométerénél, Solt határában, az 52-es főút kereszteződésénél hétfőn késő délután – adta hírül a katasztrófavédelem. Az ütközés következtében a két kamion kigyulladt és teljes terjedelmében égett. A riasztott kiskőrösi, paksi, sárbogárdi, kalocsai és solti hivatásos tűzoltók öt habsugárral eloltották a lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A helyszínre két mentőhelikopter is kiérkezett. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában