Bács-Kiskun

2022.07.06. 13:11

Kórházi dolgozókat ismertek el Kecskeméten

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elismerésében részesültek a kecskeméti megyei kórház munkatársai – közölte Facebook-oldalán az intézmény.

Horváth Péter

Fotó: Bács-Kiskun megyei oktatókórház

 Mint írják, a koronavírus-járvány ideje alatt kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó egészségügyi szakdolgozók munkájának megbecsülése céljából az MTA  jótékonysági gyűjtést kezdeményezett. Az adomány kitüntetés formájában került odaítélésre, mely szempontjainak kidolgozására, felterjesztésére az akadémia a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarát (MESZK) kérte fel. 

A MESZK 210 egészségügyi dolgozót javasolt a szakmai kitüntetésre és ezzel együtt az MTA jótékonysági gyűjtéséből, illetve a saját felajánlásából származó adományok átvételére. 

A rendezvényre az MTA dísztermében került sor, ahol a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház szakdolgozói közül elismerést vett át Besze Ildikó (szülészeti-nőgyógyászati osztály), Golovics Anikó (általános sebészeti osztály), Szélpál Anita (II. sz. belgyógyászati osztály), Udvardiné Kőházi Ildikó (rendelőintézet), Gáspár Kinga (kiskunfélegyházi telephely), Elekes Zoltánné (kalocsai telephely).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában