Galériával

2022.08.08. 17:25

Több mint kétszáz keresztény fiatal táborozott a bugaci Hittanyán

Neves előadók és tanúságtételek erősítették a táborozók hitét a Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye táborában.

Vajda Piroska

A keresztény fiatalok élvezték az egymás társaságában eltöltött időt

Fotó: Vajda Piroska

Több mint kétszáz keresztény fiatal gyűlt össze a bugaci Hittanyán, ahol harmincegyedik alkalommal rendezték meg a Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye ifjúsági lelkigyakorlatos táborát augusztus első hetében. „Keresztény vagy? Normális vagy? Normális vagy.” címmel meghirdetett tábor szervezői neves szakemberek, előadók segítségével szerettek volna megerősítést adni, utat mutatni a táborozó fiataloknak, hogy bár a társadalmi közösségekben kisebbségben vannak, az általuk képviselt keresztény értékrend igenis normális.

A tábor egyik főelőadója Uzsalyné Pécsi Rita közismert neveléskutató volt, aki a keresztény családkép és a gendermozgalom témájában tartott előadást a már felnőtt korú táborozóknak. Mint fogalmazott, Isten saját képmására férfinak és nőnek teremtett minket. Isten nem teremt selejtet. A férfi és a női lét kibontakoztatása, majd harmonikus egységben való összeillesztése az élet legnagyszerűbb formája.

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola docense előadásában hangsúlyozta, nemi identitásunk velünk született, már fogantatásunk pillanatában eldőlt, nem választható. A személyiség legkarakteresebb, legeredetibb megnyilvánulása és legősibb kifejezése a nembeli hovatartozás. Ugyanakkor kutatások sokasága igazolja, hogy a saját meggyőződést is képes felülírni a hangos kisebbség. Ez olyan veszélyeket rejt magában, ami az identitás kialakulásának minden területén felmérhetetlen károkat okoz. 

Ellátogatott a táborba és előadást tartott Böjte Csaba ferences szerzetes, Vágvölgyi Gergely újságíró, politológus, dr. Bábel Balázs érsek, Geszler Péter a kiskunfélegyházi Ótemplom új plébánosa és Farkas István piarista atya is. Tanúságtételeket is hallhattak a táborozók. Bányai Gábor országgyűlési képviselő arról mesélt a fiataloknak, hogyan erősödött meg a hite a koronavírus okozta megpróbáltatások alatt. A politikus 111 napig küzdött a betegséggel, ezalatt háromszor élesztették újra. Hasonlóan nagy figyelem kísérte Bozóki János, vagyis DJ James Cole tanúságtételét, aki arról beszélt, hogyan tud keresztényként boldogulni az éjszakai életben – sorolta a részleteket Kapus Krisztián a tábor egyik főszervezője.  

A 31. ifjúsági lelkigyakorlatos tábor vasárnap nosztalgia nappal zárult, melynek keretében az egykori táborozókkal közösen elevenítették fel a régi emlékeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában