Illegális bevándorlás

2022.08.09. 07:19

Húsz migránst zsúfolt furgonjába a Kelebiánál elfogott magyar embercsempész

Őrizetbe vettek egy 37 éves magyar férfit, aki 20 illegális migránst szállított Kelebiánál.

baon.hu

Forrás: police.hu

A Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség munkatársai Kelebia térségében hétfőn 15 óra 30 perckor intézkedés alá vontak egy román rendszámú furgont, amelyet egy 37 éves magyar férfi vezetett – tájékoztatott a rendőrség. Rajta kívül a járműben 20 külföldi tartózkodott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A gyanú szerint a sofőr a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. A férfit előállították, őrizetbe vették, és kihallgatását követően indítványozzák letartóztatását.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában