Biztonságos közlekedés

2022.08.10. 16:11

Összehangolt akción szűrték ki az agresszív sofőröket Kecskeméten

Kecskemét város több pontján hajtottak végre közös összehangolt közúti ellenőrzést a múlt héten pénteken éjszaka a Kecskeméti Rendőrkapitányság, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Járműforgalmi Osztálya (közlekedési hatóság) és a Kecskeméti Városrendészet munkatársai – tájékoztatta szerkesztőségünket a Városrendészet.

baon.hu

Fotó: Shutterstock

Az ellenőrzések célja a közúti közlekedés biztonságának növelése, valamint a jogsértések felfedése és azok visszaszorítása volt. A végrehajtásba bevont állomány kiemelt figyelmet fordított az agresszív vezetőkre, a nem megfelelő sebesség megválasztására, a gépjárművek műszaki állapotára, valamint vizsgálták az autók engedély nélküli átalakítását is. Jogsértések megállapítása esetén az ellenőrzést végzők a közlekedési hatóság kijelölt vizsgálóállomásán történő műszaki vizsgálatra bemutatásra kötelezték a járművek üzembentartóit.

A tervek között szerepel a jövőben a közösen végzett akciók folytatása, a balesetek megelőzése és a lakosság nyugalmának biztosítása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában