Kézilabda

2022.08.11. 07:00

A bácsalmási keret erősödött nyáron

A mögöttünk hagyott szezont nagyon jól fejezte be a Bácsalmás csapata, hiszen evés közben megjött az étvágy, így második helyen zárt a gárda. Az együttes heti öt edzéssel készül már a következő bajnoki idényre. 

Földes Péter

A tavalyinál erősebb NB II.-es bajnokságban kell helyt állniuk a lányoknak

– Július 22-én kezdtük el az egyéni felkészülést – adott helyzetjelentést Dankó Ervin vezetőedző. – Ez annyit takar, hogy a lányok futóprogramot kaptak és fel kellett tölteniük a csoportunkba. Ez jó felmérő volt, ugyanis látjuk, honnan is kell elkezdeni az érdemi munkát. Augusztus első hetében kezdtük meg a kerettel a felkészülést heti öt foglalkozással, lesz egy edzőtáborunk is Bácsalmáson, ahol napi két-három edzést fogok tartani. Fő célunk az, hogy a szeptember eleji rajtra élesek legyünk. 

A keretben persze lesznek változások is. – Vannak még kérdőjelek a fejemben, azonban biztos, hogy balszélsőnk, Szűcs Dalma munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudja vállalni a következő szezont. Helyére keresünk játékost, de még konkrét névvel nem szolgálhatok. Beálló poszton erősítettünk Baráth Kittivel, aki a Szeged csapatából érkezett, csakúgy mint Fehér Ivon, akire kapusposzton számíthatok. A többiek maradtak, a koncepció is az volt, hogy egyben tartsuk a társaságot – tette hozzá a bácsalmásiak vezetőedzője. 

Az edzések mellett a felkészülési mérkőzésekkel is készülnek a bajnokságra. – Erősebb csapatokkal szeretnénk játszani a felkészülési időszakban. Ami már biztos, hogy Moháccsal játszunk kétszer, a Szekszárddal és a Szászberekkel kétszer, akik egy másik NB II-es csoportban másodikak voltak. Mindenképpen a gyors játék híve vagyok, ezt is játszottuk a tavalyi szezonban. Azonban ezen szeretnénk fejleszteni, mely nem egyszerű feladat. A védekezésben pedig szeretnénk sokkal zártabbak lenni, hiszen sokszor kinyíltunk az elmúlt évben. Az érkező Baráth Kittivel magasságot is nyertünk, ami tavaly sokszor hiányzott. 

A tréner elmondta, milyen céljai vannak a csapatnak a következő évben. – A tavalyinál sokkal erősebb lesz a bajnokság. A kieső Szeged, a Gyula és a Szarvas is nagyon jól erősített, ezáltal erősebbek lesznek, mint tavaly. Nyilvánvaló, a céljainkat ezekhez a dolgokhoz mérten kell igazítani. Szeretnénk továbbra is a tabella első harmadában lenni, hogyha az első ötben ott tudunk lenni, akkor mindenképp elégedett leszek. A jó eredményhez pedig az kell, hogy edzésen és mérkőzésen is jó kedvvel, tudásuk legjavát hozzuk. Úgy érzem, ezzel eddig nem volt baj, hiszen remek a kohézió – zárta gondolatait Dankó Ervin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában