Sárfehér Napok

2022.09.24. 11:05

Tárlatnyitóval kezdődött Izsák nagy ünnepe

Izsák legnagyobb ünnepe, a Sárfehér Napok rendezvénysorozata pénteken kezdődött el.

Barta Zsolt

Ziegler Németh Ferenc

Fotó: Barta Zsolt

Ziegler Németh Ferenc festőművész tárlatnyitója volt az első program, amelyet megtekinthettek az érdeklődők. Az izsáki származású alkotó nem csak képzőművész, de egyben jó kapcsolatteremtő is. Eddig tíz alkalommal szervezte meg Izsákon azt az őszi festőművész tábort, amely végén a képzőművészek egy-egy kiállítással köszönték meg a városnak és a szponzoroknak a támogatást.

Tábor most nem volt, viszont a nívós kiállítás nem maradt el. A főszervező mutatta be azokat a szeretett képeit, amelyek a szívének a legkedvesebbek.

– Ezekre vagyok büszke, ez vagyok én, így akarom magamat megmutatni az érdeklődőknek – mondta.

Minden művésznek vannak kedvenc tematikái. Ziegler Németh Ferenc azonban elmondta, hogy bajban van, mivel a világ a gyorsan változó történéseivel nehezen követhető. Nagyon nehéz csak egy jelenségre, egy tematikára koncentrálni. Minél többet alkot, annál inkább kinyílik számára az a természet, amelyet lehet, hogy korábban észre sem vett. Hogy mi is ennek az oka? Az a bizonyos való világ, amelyben egy társadalom tagjaként élünk egyre keményebb. A természet azonban nagyon szerethető annak, aki művészi szemüvegen keresztül tekint a vidékre.

A jelenlegi tárlata a száztizenötödik. Lengyelországban, Németországban és Svájcban is kiállított már. Hogy lesz valakiből alkotó? Ziegler Németh Ferenc elmondta, 1997-ben néhány napot Hajdúszoboszlón pihentek, ott a fürdő bejárata előtt portrérajzolókat, majd az egyik kerítés sarkán egy kisebb kiállítást is megpillantott. Ez mély nyomott hagyott benne, és azóta készít festményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában