Kecskemét/Galériával

2022.09.30. 11:00

Felértékelődött a társasházak energetikai korszerűsítése

A Kecskeméti Társasházközösségek Érdekvédelmi Egyesületének tagsága csütörtökön tartotta éves találkozóját a Három Gúnár Étteremben, ahol fontos aktualitásokat tárgyaltak meg a közös képviselők.

Horváth Péter

A Kecskeméti Társasházközösségek Érdekvédelmi Egyesületének tagsága fontos kérdéseket vitatott meg

Fotó: Bús Csaba

Molnár Árpád elnök köszöntője után Horváth Attila, a Kecskeméti Termostar Kft. igazgatója tartott tájékoztatót. Ugyan energetikai szempontból válságos időket élünk, Kecskemét mégis irigylésre méltó helyzetben van az épülő biomassza fűtőműve miatt – mondta Horváth Attila.

Magyarország jelenlegi legnagyobb távhőberuházása folyik Kecskeméten, melynek nyomán hosszú távon fenntartható, a legmagasabb műszaki színvonalú megoldásokkal állítható elő a távhő. A számottevő állami támogatással megvalósuló fejlesztés valódi ellátásbiztonságot jelent majd a városnak, és ha a gáz világpiaci ára hasonlóképpen alakul a jövőben, mint most, egészen biztosan kedvezőbb alternatívája lesz a gázüzemnek. A kivitelezést várhatóan egy év múlva fejezik be, a Mindszenti körúton jelenleg a biomassza fűtőmű alapozását végzik, az egységes távhőrendszer kialakítását szolgáló új gerincvezetékek építése pedig ütemezetten halad. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy a 40 ezer fogyasztó biztonságban érezhesse magát.

Az igazgató kiemelte: a végfelhasználói oldalon is érdek a minél magasabb műszaki színvonalú hálózat, vagyis a takarékosság jegyében felértékelődik a társasházak energetikai korszerűsítése. 

A szigetelés, a nyílászárócsere és a fűtéskorszerűsítés a jövőben még nagyobb szerepet kap. A kecskeméti társasházak 30 százaléka nem esett át fűtéskorszerűsítésen, mely arányon mindenképpen érdemes javítani. Ezt várhatóan az állam is segíti és ösztönzi majd.

Horváth Attila elmondta, hogy akárcsak a múltban, a társasházak jövőbeli energetikai korszerűsítését is műszaki koordinációval és véleményezéssel segíti a Termostar. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában