Galériával/Videóval

2022.10.02. 10:13

Tizenhárom csoport versenyzett a kiskőrösi mazsorett fesztiválon

Szombaton rendezték meg Kiskőrösön a XVI. Kiskőrösi Országos Mazsorett Fesztivált, ahol tizenhárom csoport lépett fel a művelődési ház közönsége előtt. Solt, Sárvár, Törökbálint és a vendégfogadó Kiskőrös lányai mérték össze tudásukat.

Barta Zsolt

A kiskőrösi Csillagfény csoport is a fellépők között volt

Fotó: Barta Zsolt

Gmoser György, a kiskőrösiek szakmai vezetője hírportálunknak elmondta, hogy négy korosztályban versenyeztek a lányok. A kiskunsági városból a legfiatalabbak – az első korosztály – még csak elsős, másodikos általános iskolások voltak, a második korosztály hiányzik, fogalmazott a művészeti vezető. Sajnos a Covid-járvány miatt ezen csoport tagjai között nem alakult ki az az összetartás, amely a közös munkához kell. A harmadik korosztályos csoport tagjai 14-15 éves diákok, akik a Gyöngyszem csoportot alkotják. Rajtuk kívül egy felnőtt csoport is bemutatkozott, a Csillagfény lányok, akiknek tagjai végzős gimnazisták vagy egyetemisták. 

Számukra a szombati fesztivál egyben búcsúzás is volt a versenyektől, de a hivatalos elköszönés jövő tavasszal lesz, a Rétes Fesztivál idején. 

Ezt a szakmai megméretést Kiskőrösön már tizenhatodik alkalommal rendezik meg. A minősítés szabályai alapján minden egyes nevező csoport bronz, ezüst vagy arany oklevelet kaphat. A csoportvezetők között is osztanak ki díjakat, kapnak a koreográfiáért, kaphat a tamburmajor is a művészi teljesítményéért.  

A kiskőrösi lányok egész nyáron készültek az októberi megméretésre, mondta Gmoser György. A Nyáresti Fúvósmuzsika rendezvényén és a szüreti fesztiválon is felléptek a kőrösi táncosok. Szeptemberben pedig szinte mindennap edzettek. Új műsorszámokkal készültek a csoportok, a felkészülésükben nagy szerepet vállalt magára Gubacsi Zsófia mazsorett oktató, aki Budapesten folytat egyetemi tanulmányokat. 

A versenyre Sárvárról is érkeztek fellépők. Ők gyakran megtisztelik a meghívó kiskőrösieket. Gmoser György azt mondta, hogy ők is viszonozzák a meghívásukat. A sárvári várban nyáron tartanak szabadtéri versenyt, ahová, ha tehetik, akkor a kiskőrösi fúvószenekart is magukkal viszik. A kiskőrösi Gyöngyszem és Csillagfény csapatok mellett felléptek a helyi Orchidea és a Sarki Fény lányok is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!