Galériával

2022.10.02. 11:28

Az esős idő ellenére is vidám hangulatú falunapon ünnepeltek a csengődiek

Izgatottan figyelték az eget szombat délelőtt a csengődiek. A legnagyobb települési ünnepük került volna veszélybe, ha a felhők el nem vonulnak a térségből. Szombaton háromszor szakadt le az ég. Emiatt jóval kevesebb volt a szüreti felvonulók száma, mint amennyire számítottak a rendezők.

Barta Zsolt

A szüreti felvonulást is a falunapon tartották

Fotó: Barta Zsolt

A 2100 fős falu az anyagi lehetőségeihez képest gazdag programmal várta az érdeklődőket, de ahogy a szervezők mondták, a környékbeli településekről kevés vendég érkezett. A programsorozat még pénteken kezdődött. Minden évben az „Év tanulója” fát ültetnek az iskola kertjében. Idén a lapát nyelét Andó Csaba tanuló vette a kezébe. 

Délután a rendezvény megnyitója előtt Pivarcsi János emléktábláját avatták fel a Hősök parkjában. Másnap az eső ellenére a rendezvénytérre kitelepültek a családok és bográcsos ételeket főztek. A rendőrség kérésére délután egy órára tették át a falunap egyik látványos programját, Palatinus Attila motoros kaszkadőr bemutatóját, ezt követően lépett fel a csengődi óvoda Pillangó csoportja. A legkisebbek az óvónőkkel mutattak be szüreti programot. 

Ezt követően indult meg a szüreti felvonulás, amelynek tagjai lovas kocsinként egy-egy üveg bort kaptak. A nap zenés programokkal folytatódott. 

Hírportálunknak Pivarcsi Csaba a falu polgármestere elmondta, hogy a problémák ugyanazok, mint a legtöbb környékbeli településénél. Ez az energia-finanszírozás kérdése. Ugyanakkor szerencsésnek is nevezheti magát a település, mert a válság ellenére több olyan pályázatot sikerült befejezni, amelyet korábban elkezdtek. Három utcát sikerült leaszfaltozni, elkészült a játszótér, az orvosi rendelő teljes felújítása október végéig befejeződik. Ekkor a falukonyha költözhet a régi helyéről, mert megkapták az intézmény felújításra a támogatást, több mint 300 millió forintot.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában