Kék hírek

2022.10.03. 09:34

A padláson termesztette a kannabiszt az alpári férfi

A kiskunfélegyházi nyomozók őrizetbe vettek két férfit. Egyikük padlásán egy kisebb kábítószer-ültetvényt, a másik gyanúsítottnál pedig többek között kokaint találtak.

Baon.hu

Fotó: police.hu

Pénteken – 2022. szeptember 30-án – éjszakába nyúlóan, több órán keresztül kutattak a nyomozók Kiskunfélegyházán és Tiszaalpáron egy korábban elrendelt bűnüggyel összefüggésben. Előbbi helyen egy szerelőműhelyt vettek górcső alá, és nem is távoztak üres kézzel: többek között majdnem 4 kilogramm szárított kannabiszt, bruttó 416 gramm kokaingyanús anyagot, hasisgyantát, extasy tablettát, valamint ezek mérésére, adagolására alkalmas eszközöket találtak. Közel 5 millió forintnyi készpénz is előkerült, amely a gyanú szerint a 38 éves gyanúsított bűnös tevékenységből származó bevétele – írja a police.hu.

Tiszaalpáron, egy 33 éves férfi garázsának a tetőterében egy kisebb marihuána-ültetvényre leltek a már sokat tapasztalt rendőrök. Itt összesen 47 tő kannabisz növényt foglaltak le, valamint növényi hajtásokat, terjesztéshez szükséges eszközöket és közel egymillió forint készpénzt. A bűnjeleket szakértők bevonásával vizsgálják, a vásárlók – azaz a fogyasztók – beazonosítása pedig folyamatban van.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a két férfit kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítják. Őket kihallgatásukat követően őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. ​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában