Galériával

2022.10.05. 16:57

Idősek Hete: köszöntötték a kecskeméti Margaréta Otthon rangidős lakóját

Szerdán tartották meg az Idősek Hete programsorozat nyitórendezvényét a kecskeméti Margaréta Otthonban. Köszöntötték a legidősebb lakót, a 100 éves Erzsike nénit.

Sebestyén Hajnalka

A 100 éves Bánki Imréné Budai Erzsébet 2013 óta él a Margaréta Otthonban

Fotó: Bús Csaba

A Margaréta Otthonban hagyomány, hogy az Idősek Hetének keretében köszöntötik az intézmény legidősebb lakóját, ezúttal Bánki Imréné Budai Erzsébetet, aki júliusban ünnepelte a 100. születésnapját.

A rendezvényen elsőként Jancsikné Tóth Andrea intézményvezető köszöntötte az idősotthon lakóit, méltatva az idős korosztály érdemeit, megköszönve az utókornak nyújtott sok tapasztalatot és példaértékű munkát. 

Dr. Salacz László országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, hogy Kecskemét városa jó irányban halad az idősek tiszteletének megtanítása felé. Ennek jó példája a közelmúltban megújult Margaréta Otthon is. 

Hozzátette: a város feladata, hogy biztosítsa a megfelelő intézményi keretet, az idősotthon dolgozói pedig tegyék hozzá a szeretetet, a gondoskodást és a törődést. Így minden idős nyugalomban élhet.  

A képviselővel közösen Engert Jakabné alpolgármester virágcsokorral üdvözölte a 100 éves matrónát. A második virágcsokrot pedig az intézményvezető adta át Erzsike néninek.

Gyenes Krisztina terápiás munkatárs versbe foglalta Erzsike néni életének 100 esztendejét, melynek jelentős részét Nagykőrösön töltötte, ahol 1922. július 12-én született. Családjával közösen baromfikat neveltek, közben férje taxizott, ő pedig az áramszolgáltatónál volt könyvelő. Mindig szerette a kertészkedést és a varrást. 90 éves korában combnyaktörése után vette magához a lánya, majd 91 éves korában, 2013-ban került a Margarétába. Az ünnepségen ott volt leánya, Erzsébet is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában