Jakabszállás / Kecskemét

2022.11.28. 09:33

Nem adta át a traktor törzskönyvét, majd vascsővel verte szét a vevő autójának ablakát

A Kecskeméti Járási Ügyészség rongálás miatt vádat emelt egy jakabszállási férfival szemben, aki a néhány nappal korábban értékesített traktorja törzskönyve miatt házánál megjelent vevővel szóváltásba keveredett, majd egy vascsővel többször ráütött a gépkocsira, amelyben a férfi benne ült.

baon.hu

A helyszínen készült felvételeken a megrongált autó látható.

Forrás: ugyeszseg.hu

A vádirat szerint a jakabszállási férfi – az ügy vádlottja – 2021. április végén eladott egy traktort, amelynek törzskönyvét a vételár átvételekor nem tudta odaadni, ezért azt későbbre ígérte. Néhány nappal később a vevő – az ügy sértettje – személyautóval megjelent a vádlott tanyáján azért, hogy a törzskönyvet átvegye. A tanya bejárata előtt szóváltás alakult ki közöttük az okmány miatt, mert a vádlott a traktor eladójaként azt továbbra sem adta át a sértettnek. A vita során a vádlott egy vascsővel többször ráütött az álló gépkocsira, amelynek volánjánál a vevő ült.

Az ütések következtében az első szélvédő és a bal első ajtó üvege betört, a „B” oszlop kerete megrongálódott, amivel a vádlott összesen 255 ezer forint kárt tett az autóban. A kitört üvegszilánkok a sértett fülét is megsebesítették, azonban a férfi a 8 napon belül gyógyuló felületes vágott sérülések miatt nem kérte támadója megbüntetését.

Az ügyészség a rongálás vétsége miatt benyújtott vádiratában büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban indítványozta a férfi felelősségre vonását. A Kecskeméti Járásbíróság a tárgyalás mellőzősével meghozott büntetővégzésében a vádlott bűnösségét a váddal egyezően megállapította és vele szemben 150 ezer forint pénzbüntetést szabott ki, továbbá kötelezte a sértett járművében okozott kár megtérítésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában