Fejlesztés

2022.11.30. 15:36

Bővítette eszközparkját a mezőgazdasági munkakgépeket gyártó bácsbokodi cég

Projektzáró rendezvényt tartottak szerdán a Helti Kft. bácsbokodi székhelyén.

Juhász Jenő

Az eszközbeszerzés hozzájárul a cég válságálló és fenntartható működéséhez

Fotó: Juhász Jenő

Garami József ügyvezető igazgató elmondta, hogy tavaly októberben 138,5 millió forintos, vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyertek a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül. A projekt megvalósítása jelentősen javítja a cég technológiai felkészültségét és külföldi versenyképességét. 

A fejlesztések alkalmazkodnak és követik a gyorsuló technológiai, gazdasági és társadalmi változásokat, valamint hozzájárulnak a válságálló és fenntartható működéshez. 

Garami Attila vezető mérnök pedig tájékoztatást adott az újonnan beszerzett eszközökről és azok működéséről. A pályázatnak köszönhetően 1 darab nagy teljesítményű lézervágó egységet, 4 darab impulzus hegesztőgépet és 1 darab önadagolós automata fűrészgépet vásároltak.  Említést tett még arról is, hogy az egyik munkatársuk egy 30 órás angol nyelvi képzésen vett részt a külföldi megrendelőkkel való kommunikáció javítása érdekében. 

Automata fűrészgép munka közben
Fotós: Juhász Jenő

A Helti Kft. létrejötte Garami József nevéhez kötődik, aki hegesztőként, kovácsként és lakatosként kezdte a pályafutását. Keze munkáját számos díszes kapuk és térelválasztók dicsérik. 1981-ben a bácsalmási garázsában megépítette első ágyekéjét, aminek gyorsan híre ment, mivel olyan megoldásokat és hőkezelési technikákat használt, amit addig előtte senki. A prototípus gyorsan elkészült.  1993-ban magánvállalkozóként mezőgazdasági alkatrészgyártásba kezdett, majd később betéti társaságot alakítottak.  

Az idők során az ágyeke sokat változott, tökélesedett. Segítségül egyre többen nőttek bele a családi vállalkozásba. Zsuzsa nevű lánya gazdasági területen, Attila pedig mérnökként csatlakozott a manufaktúrához. A plusz mérnöki munka gyors sikereket hozott, a gépek még pontosabbá, modernebbeké váltak, valamint új termékcsaládok is szárnyra kaptak. Mára a Helti Kft. már 10 különböző gépcsaláddal büszkélkedhet és az ország egyik legmeghatározóbb mezőgépgyártó vállalkozása. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!