Advent

2022.12.02. 18:28

Csodaszép betlehemi jelenet látható a kecskeméti kórház előcsarnokában

Életnagyságú betlehemi jelenet látható a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kecskeméti székhelyének előcsarnokában az adventi időszakban – közölte Facebook-oldalán a kórház.

baon.hu

A kecskeméti kórház előcsarnokában látható a Betlehem

Fotó: Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Facebook-oldala

Mint írják, a betegek és munkatársak számára készült, lelki hangolódást segítő meglepetést az intézményben több, mint négy évtizedet dolgozó – a gyermekkardiológiai gondozó nyugdíjas asszisztense – Szabóné Czinege Zsuzsa varrta. A készítésükben közreműködtek a Pszichiátriai Osztály Nappali Kórházának tagjai és foglalkoztatói, Cseke Mária és Lantos Lilian. Támogatóként segítségükre volt a Hírös Főnix Madár Egyesület.

Karácsonyhoz közeledve nem feledkeztek meg arról, mit ünneplünk valójában ilyenkor. A szeretetre, a család fontosságára és az ünnep lényegére emlékeztet mindannyiunkat. A betlehemi jelenet minden karácsony kedves és meghitt jelképe.

A kis Jézus, Mária, József, pásztor és a Háromkirályok embernagyságú figuráját hónapokon keresztül készítették, hogy az adventi időszakban a betegek mellett a munkatársak napjaiba is karácsonyi hangulatot csempésszenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában