Katar 2022

2022.12.02. 17:54

Győzelmével Dél-Korea is továbbjutott

A vb tizenharmadik napján Dél-Korea és Portugália mérkőzött.

Baon..hu

Forrás: AFP/Patricia De Melo Moreira

Már az ötödik percben megszerezte a vezetést Portugália, Pepe 50 méteres keresztlabdáját Diogo Dalot vette le, betört a jobbszélről a tizenhatoson belülre, majd az alapvonalról visszatálalt Ricardo Hortának, aki hat méterről a jobb felső sarokba lőtt (0-1). A nyolcadik percben Szon előtt adódhatott volna lehetőség, de tisztáztak előle a portugál védők. A 15. percben Joao Cancelo éles szögből bombázott kapura, de Kim Szun Kju ki tudta ütni a labdát. A 17. percben egyenlíthetett volna Korea,  Szon szabadrúgása után csúsztattak kapura, Diogo Costa hatalmasat védett, az érkező Kim Csin Szu közelről a hálóba kotorta a labdát, de a dél-koreai játékos lesen tartózkodott a fejelés pillanatában. Tíz perccel később már összejött az egyenlítés, Szon szöglete után Ronaldo hátáról odapattant a labda Kim Jung Kvon elé, aki hat méterről a kapuba kotorta a labdát (1-1). A 30. percben Ronaldo került ziccerbe, de lövése elkerülte a kaput. A 34. percben Diogo Dalot lőtt 20 méterről, de Kim Szun Kju vetődve szögletre tolta a bal alsóba tartó labdát. A 42. percben Vitinha lőtt 18 méterről, Kim Szun Kju kiütötte a labdát, a kipattanóra Ronaldo érkezett, de az ötméteres csukafejese kapu mellé ment. Ezután Horta lőtt 14 méterről a koreai kapus kezébe.

Az 52. percben Ronaldo kapott egy védelem mögé benyesett labdát, öt méterről kapásból akart lőni, de hatalmas luftot rúgott. Az 56. percben Szont ugratták ki, 14 méterről lőtt, de Antonio Silva blokkolni tudott. A 70. percben egy bal oldali beadásra Szon érkezett a hosszún, hét méterről kapásból lőtt, de a bevetődő Joao Cancelo oldalát találta telibe. Nyolc perc múlva André Silva került helyzete, de tisztáztak előle. Joao Cancelo tört be a tizenhatoson belülre, megcsinált egy biciklicselt, majd 10 méterről lőtt, de nem talált kaput. A hosszabbítás első percében egy portugál szögletet kifejeltek a dél-koreaiak, Szon a saját térfeléről egyedül indult meg a portugál kapu felé, majd a tizenhatos előtt Dalotnak kötényt adva elképesztő labdát tálalt Hvang Hi Csan elé, aki Diogo Costa lábai között belőtte a ziccerét (2-1). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!