Ünnep

2022.12.06. 22:11

Újra landolt a Mikulás Tiszaugon – galériával

A Mikulás Tiszaugra is ellátogatott. Természetesen az ajándékok sem maradtak el.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Sellei László

Több mint 40 ragyogó arcú, mosolygós kisgyermek várta csillogó szemekkel a tiszaugi művelődési ház előtt az immár hagyományosan feldíszített utánfutón érkező Mikulást. A lelkes szülőkből és nagyszülőkből álló csapat már egy héttel a nagy esemény előtt lázban égett, hogy a saját kezűleg összeállított csomagokhoz mellékelt és nagy gonddal megírt üzeneteket időben megkapja a Mikulás, aki ezúttal is Zsámboki Tibor nyugalmazott ezredes, a kecskeméti Dongó Harcászati Repülőszázad parancsnoka volt. A szervező, Hegedűs Ancsa kérésének örömmel tett eleget, akinek néhai édesapjával, a szintén vadászpilóta Hegedűs Ernővel, „Gegével” jó baráti viszonyt ápolt. 

Az ajándékok kiosztása után a falu apraja és nagyja átvonult a helyi Polgármesteri hivatal mellett felállított betlehemes jászolhoz, ahol a Mikulás meggyújtotta az adventi koszorún a második gyertyát. A gyerekek által rögtönzött kis kórus karácsonyváró dalai után a Mikulás búcsút vett az egybegyűltektől és az utánfutóról integetve megígérte, hogy a jó gyerekekhez jövőre is el fog jönni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában