Katar 2022

2022.12.08. 09:06

Mégis beleszólhat az időjárás a foci vb folytatásába

Bár a novemberi-decemberi rendezés miatt valószínűtlennek tűnt, hogy az időjárás befolyásolhatja a katari labdarúgó-világbajnokságot, most mégis van erre esély. Szerdán ugyanis egy tornádó csapott le az országban és jégeső is esett.

baon.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Ras Laffan ipari városában, a fővárostól mindössze 50 km-re szerdán megjelent egy tornádó, valamint nagy mennyiségű jégeső is az arab országra zúdult – derül ki az origo.hu cikkéből.

A városban az utakat is elöntötte a víz a térségben szokatlan árvíz miatt, Ras Laffan pedig kevesebb mint félórányi autóútra fekszik az al-Bajt Stadiontól, ahol az Anglia-Franciaország negyeddöntőt is rendeznék majd.

Katarban az éves átlagos csapadékmennyiség 75 mm, június és október között pedig általában egyáltalán nem esik eső. A jégeső ráadásul ennél is ritkább – ugyanis az országban a hőmérséklet ritkán esik 13 Celsius-fok alá még januárban is –, ahogy a tornádó kialakulása is nagyon szokatlan.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!