Ünnepség

2023.06.02. 18:00

350 millió forintból újult meg a Teleki utcai óvoda Kecskeméten – galériával, videóval

350 millió forintból teljes megszépült, kívül-belül megújult a kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola Teleki utcai tagóvodája. A felszentelési és átadási ünnepséget pénteken az óvoda új impozáns kertjében tartották meg.

Sebestyén Hajnalka

Az ünnepségen az ovisok adtak műsort

Fotó: Gulyás Sándor

Az elmúlt hónapokban gőzerővel folyt a kivitelezési munka, a lajosmizsei Gomép Kft. szakértő csapata határidőre, pontosan, kiváló minőségben valósította meg a felújítást. A kétszintes régi épületben a 3 csoportszoba mellett fejlesztő szobát is kialakítottak. A 69 óvodást erre az időre áthelyezték az önkormányzat két óvodájába, a Mátis Kálmán utcaiba és a Szivárvány óvodába. 

Az ünnepségen Boricsné Józsa Ildikó tagintézmény-vezető köszöntötte a vendégeket. Papp Zsolt, a Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola igazgatója beszéde elején hálát adott a Jóistennek, amiért megvalósulhatott az óvoda felújítása. Köszönetet mondott mindenkinek, aki hozzájárult ehhez. Külön kiemelte dr. Bábel Balázs érseket és Fülöp Ernőt, a főegyházmegyei hivatal irodavezetőjét, akik segítettek abban, hogy a Magyar Katolikus Egyház óvodafejlesztési programján 650 millió forintot nyertek. Ebből 350 milliót fordítottak a Teleki utcai tagintézményre, a fennmaradó 300 millióból finanszírozzák meg a másik, a Szent Imre ovi hamarosan kezdődő felújítási munkálatait. A tervek szerint várhatóan szeptemberre át is adják. Ennek eredményeképp: mindkét óvoda a mai kor elvárásainak mindenben megfelelnek majd.

Papp Zsolt továbbá megköszönte a Gomép csapatának kiváló munkáját, Gombkötő Márk ügyvezető-tulajdonos vezetésével, valamint a kertépítők, a játszóteret kialakítók és a pénzügyi szakemberek munkáját, és természetesen saját munkatársainak kitartását. Nem utolsó sorban az önkormányzatnak is tolmácsolta köszönetét, amiért „menedékjogot” adtak a 69 ovisuknak a felújítás idejére.

Az ünnepség további részében az ovisok adtak műsort, sőt a néptáncba még Papp Zsolt igazgatót is bevonták. A talpalávalót a Hegedűs Együttes húzta.

Végül Bábel Balázs érsek megszentelte az óvodát és átvágtak a nemzeti színű szalagot is. Az ünnepségen a város képviseletében részt vett Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő, valamint dr. Finta József érseki helynök, a Nagytemplom plébánosa és sok-sok óvónő a város óvodáiból. 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában