Szégyen

2023.06.05. 09:06

Milliókat keresnek, miközben Brüsszelben a pedagógusok béremelése ellen küzdenek

Az Origo cikkében azokat a baloldali politikusokat mutatja be, akik folyamatosan azért harcolnak, hogy hazánk ne juthasson hozzá az uniós forrásokhoz, amelyekből a pedagógusok bérét is emelné a kormány.

MW

Gyöngyösi Márton, a Jobbik (j) és Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője sajtótájékoztatót tart EP-választás: az Európai Unió jövőjéről címmel az Országgyűlés Irodaháza előtt 2019. május 6-án

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Ezek a baloldali EP-képviselők havi 5-6 millió forintnak megfelelő eurót keresnek és minden erejükkel azért küzdenek, hogy a pedagógusok bére ne érhesse el a nekik járó havi 800 ezer forintot, ne történhessen meg a szükséges béremelés. Eközben ugyanezek a politikusok erőszakos tüntetéseket szerveznek, gyerekek és fiatalkorúak bevonásával, újabb és újabb politikai színészek porondra állításával

- írja a portál.

Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára egyenesen kijelentette, hogy a baloldal szemérmetlenül politikai tőkét kovácsol abból, hogy Magyarországtól jogtalanul visszatartják az EU-s pénzeket.

Molnár Csaba a Gyurcsány-párt egy másik, milliókat kereső EP-képviselője nem átallott olyan kijelentést tenni, miszerint neki „hazafias kötelessége" megakadályozni az uniós pénzek Magyarországnak való kifizetését. 

Ara-Kovács Attila EP-képviselő egy év eleji nyilatkozatában úgy fogalmazott: lehetetlen, hogy pártja képviselői megszavazzák az országnak járó uniós támogatások folyósítását. 

A gyurcsányista Rónai Sándor EP-képviselő explicit módon követelte, hogy Magyarország kormánya ne férhessen hozzá uniós forrásokhoz, hanem azokat bizonyos "civil szervezeteknek" folyósítsák. 

A folyamatosan gyalázkodó Donáth Anna szerint Magyarország pénzügyi irányítását egy az egyben Brüsszelnek kellene kézbe vennie. 

Miközben milliárdos értéket meghaladó vagyont foglalt le a közelmúltban a nyomozó hatóság a momentumos Cseh Katalinék botrányában meggyanúsított személy érdekeltségeinél, a baloldal európai parlamenti képviselőnője megfigyelőként tagja volt még az EP költségvetési ellenőrző bizottság delegációjának is, amely május 15–17. között Magyarországra látogatott, hogy az uniós támogatások felhasználását ellenőrizze.

A Jobbik elnöke, Gyöngyösi Márton Soros György által gründolt alapítványoknak juttatná az EU-s pénzeket ahelyett, hogy abból a pedagógusok bérrendezésére fordítana.

A teljes cikk a részletekkel IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában