Örömhír

2023.06.06. 14:04

Újra féláron ehetjük a csokifagyit Kecskeméten is

Idén második alkalommal június 7-én, szerdán tartják a csokifagyi napját. Jó hír a kecskemétieknek: a városban is lesz olyan fagyizó, ahol féláron vehetjük meg a csokifagyit.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Évek óta június 7-én ünneplik világszerte a csokoládé ízű fagylaltot. A Szeretem a csokit elnevezésű blog csapata, azaz Kovács Ádám és Kovács Gergely remélik, hogy ezen a napon mindenki eszik egy gombóc csokoládéfagyit, mely máig a legkedveltebb TOP 5 íz egyike.

Ez a nap más lesz mint a többi, hiszen ez egy „ünnepe” a csokoládéfagylaltnak, amit a kezdeményezéshez csatlakozó helyszíneken féláron ehetünk majd a jeles nap alkalmából, azonban a kedvezmény csak a helyben fogyasztott csokoládé fagyira érvényes idén is.

A csokifagyi napjához csatlakozott fagyizók és cukrászdák is fontosnak tartják a jó minőségű alapanyagok használatát és a vevők egyedi igényeit. Ezért is van már vegán és cukormentes fagyi is több csatlakozónál. Idén a szervezők segítségére volt a Cukrász Ipartestület is, akik a jubileumi Év Fagylaltja versenyben külön kategóriát hoznak létre a csokoládé ízű fagyinak.

A fagyizók teljes listája a Facebook-eseményben lesz elérhető a csokifagyi napján, azaz június 7-én. Mivel a csokoládéfagyi napjához bármelyik fagyizó és cukrászda ingyenesen csatlakozhat a csokifagyi napja Facebook-oldalán vagy honlapján, így érdemes az eseményt követni, hiszen az első évben még az esemény napján az utolsó percekben is csatlakoztak cukrászdák. Annyit elárulhatunk, kecskeméti fagyizó is csatlakozott.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában