Frissítve

2023.06.06. 15:13

Több millió forint tűnhetett el több halasi lakóközösség számlájáról

A baon.hu információi szerint idén március elején több kiskunhalasi társasház számlájáról milliókat utalt át saját számlájára egy eddig ismeretlen tettes. Úgy tudjuk, hogy rendőrségi nyomozás is folyik az ügyben, információink szerint közel tízmillió forintról lehet szó, meg nem erősített információink szerint az átutalt összeg egy részét sikerült zárolni.

Pozsgai Ákos

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Frissítve (06.07. 14:35):

A baon.hu megkeresésére válaszolva a rendőrség arról tájékoztatott, hogy valóban történt feljelentés azért, mert kiskunhalasi társasházak számlájáról pénzösszegek tűntek el. – Az ügyben a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságon csalás bűntette miatt rendeltek el nyomozást. A történteket jelenleg – kijelölés alapján – a Bajai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya vizsgálja. A nyomozás érdekeire tekintettel egyéb információt nem áll módunkban adni – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Korábban írtuk:

A baon.hu eddigi információi szerint a gyanús utalás netbankon keresztül történt még március elején, úgy tudjuk, közel tízmillió forintot utaltak el több társasház számlájáról. Információink szerint a gyanús pénzmozgást észlelve a pénzintézet azonnal meghozta − a közös képviselő jelzésére − az ilyenkor szükséges biztonsági intézkedéseket. Meg nem erősített információink szerint a jogosulatlanul átutalt pénzösszeg egy része zárolva lett a célszámlán, ahova érkezett az összeg.

Hírportálunknak név nélkül nyilatkozó lakók közül többen is arról beszéltek, hogy tanácstalanok, hogy hova fizessék ezután a közös költséget, mert nem tudják, biztonságban van-e a lakóközösség pénze. Információink szerint az érintett társasházak közös képviselője felvette a kapcsolatot a lakóközösségekkel és írásban tájékoztatta a lakástulajdonosokat az esetről és a jelenlegi helyzetről. Úgy tudjuk, hogy az elkövetkezendő napokban lakógyűléseken kapnak személyesen további tájékoztatást az érintettek. Kérdéseinket elküldtük a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányságra is, hogy folyik-e eljárás ilyen ügyben a rendőrségen, amint a válasz megérkezik, közölni fogjuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában