Gyorsulás

2023.06.07. 11:13

Illegális közúti versenyre látogatott ki Kecskeméten a közlekedési hatóság és a rendőrség

Boyracereket, kecskeméti Schumachereket lepett meg szombat éjszaka egy illegális kecskeméti gyorsulási versenyen a rendőrség és a közlekedési hatóság. Több hiányosságot is feltártak a szakemberek az átalakított autók kapcsán, üzembentartóikat pedig kötelezték a műszaki vizsga megújítására.

Maksa Balázs

Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Facebook-oldala

Kecskemét lakosságának nyugalmát évről évre megzavarják a nyári időszakban megjelenő, többségében engedély nélkül átalakított járművekkel történő éjszakai, illegális gyorsulási versenyek. Az érintett járművek a korábbi években elsősorban a kiskörúton, egy belvárosi parkolóban gyülekeztek, majd fokozatosan tértek át egy nagy bevásárlóközpont parkolójába (a nagy Tesco parkolójába – a szerkesztő). Amellett, hogy a gyorsulási versenyek rendkívül balesetveszélyesek, erős zajhatást idéznek elő, amely különösen zavaró a környéken élők számára – írja közleményében a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal.

Az összehangolt ellenőrzési akció során a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya és a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Járműforgalmi Osztálya (közlekedési hatóság) június 3-án, szombaton a késő esti órákban együttesen vonult ki.

Mint közölték, az ellenőrzés célja a közúti közlekedés biztonságának növelése, a jogsértések felfedése és azok visszaszorítása. A közlekedési hatóság a mobil műszaki vizsgálóállomását is a helyszínre telepítette, amely segítségével fékhatás műszeres mérésére, valamint a futómű állapotának aktív vizsgálatára is sor került a járművek szemrevételezéssel történő általános műszaki állapotának ellenőrzése mellett.

A közlekedési hatóság és a rendőrség intézkedés alá vonta a helyszínen gyülekező járműállományt és azok vezetőit. A részletes ellenőrzés által érintett hat járműből kiugróan nagy arányban, öt személygépjármű esetében tártak fel hiányosságot, illetőleg engedély nélküli átalakítást. Az ellenőrzés eredményeként a hatóság kijelölt vizsgálóállomásán történő műszaki vizsgálatra bemutatásra kötelezték az érintett járművek üzembentartóit.

– A hatóságok kiváló együttműködésének és összehangolt tevékenységének köszönhetően, a közlekedési morál javítása érdekében tett erőfeszítések eredményeképpen egyre biztonságosabbá válhat vármegyénkben a közlekedés – írja beszámolójában a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal.

A közlekedési hatóság és a rendőrség közös ellenőrzési akciói a jövőben még intenzívebbé válnak a balesetek megelőzése és a lakosság nyugalmának biztosítása érdekében – teszik hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában