Baon podcast

2024.03.26. 11:13

Húsvét hetén is színes programokkal készül Kecskemét – podcast

Bár a húsvéti készülődés miatt ezen a héten kevesebb programon vehetünk részt, mégis egytől-egyik mindegyik megtörheti a szürke hétköznapokat.

Orosz Fanni Flóra

Március 26-án 15 órakor Csiszár Endre hidrogeológus mérnök lesz a Nyugdíjas Könyvbarátok Klubjának vendége, aki az okos vízkészlet-gazdálkodásról és kúthasználatról fog beszélni a jelenlévőknek, nem feltétlen csak klubtagoknak. 

programok, húsvét, előadás
Húsvét hetén is színes programokkal készül Kecskemét
Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Szintén kedden ingyenes filmvetítést tartanak az Otthon Moziban 18:00-20:00 között. A Japán Alapítvány közreműködésének köszönhetően egy alkalommal megtekinthető a Magányos kastély a tükörben című film. A vetítés ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt március 27-én 16:30-tól a „Várandósságot és vajúdást könnyítő technikák” című előadásra a Kecskeméti Egészségfejlesztési Irodába. Előadó: Néma Attiláné Ella dúla, szülésfelkészítő. A program ingyenes, regisztráció nem szükséges.

A hagyományoknak megfelelően a Bács-Kiskun Megyei Honismereti Egyesület 2024. március 27-én, szerdán 16:00-kor rövid koszorúzási ünnepséget rendez Kecskeméten, II. Rákóczi Ferenc fejedelem Rákóczi úti emléktáblájánál. 

Már csak néhány napot kell várni a Forrás folyóirat jubileumi estjéig, melyet március 27-én 17:00-kor tartanak a Kecskeméti Katona József Könyvtár Nagytermében. A 2024. márciusi lapszám bemutatóján részt vesznek a folyóirat szerkesztői, valamint a lapszám szerzői. Házigazda Kriskó János televíziós szerkesztő, köszöntőt mond Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia.

Március 28-án, a tavaszi szünet első napján hangolódjunk rá együtt a húsvéti ünnepekre! – így szól a kecskeméti Széchenyi István Közösségi Ház felhívása. Egész napos állatsimogatóban nyuszik és teknősök várják a gyerekeket.  A Csipkefa Zenekarral locsoló verset lehet tanulni és népi ütemekre táncolhatnak a résztvevők. DJ Gazsó pedig a diszkózene ritmusával mozgatja meg a jelenlévőket.

Szombaton a Hunyadivárosi Közösségi Ház várja az érdeklődő kicsiket és nagyokat egyaránt. A március 30-i program délelőtt 10 órakor kezdődik, és egészen este 6 óráig várja az érdeklődő családokat. A szervezők népi játékokkal és kézműves foglalkozásokkal, húsvéti kosár és ajtódísz készítésével, zenés foglalkozásokkal, bábelőadással és kincskereső játékkal várják a közösséget. A belépés ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött.   

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu YouTube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában