Kék hírek

2022.05.24. 14:05

Védettségi igazolással való visszaéléssel gyanúsítanak egy Békés megyei háziorvost

A rendőrség eljárást folytat egy Békés megyei háziorvos ellen, mert a gyanú szerint úgy jegyezte be a nyilvántartásba, hogy COVID 19 elleni védőoltást adott be egy külföldi állampolgárnak, hogy valójában ez nem történt meg.

Beol.hu

Illusztráció: Rosta Tibor

A Nemzeti Védelmi Szolgálat kezdeményezésére a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya büntetőeljárást folytat egy Békés megyei háziorvos ellen - olvasható a rendőrség honlapján.

Az orvos a gyanú szerint az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér információs rendszerbe bejegyezte, hogy 2021 nyarán, három hét különbséggel kétszer beoltott COVID 19 elleni vakcinával egy külföldi állampolgárt. 

A jordán férfi az egyik budapesti kormányablakban 2022 januárjában kérte, hogy állítsanak ki részére védettségi igazolványt. A gyanú szerint az oltások beadása nem történt meg, a férfi az oltási napokként megjelölt napokon nem tartózkodott Magyarországon. 

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya a háziorvost az információs rendszerbe a jogosultság keretei megsértésével történő bevitellel elkövetett védettségi igazolással való visszaélés bűntettel gyanúsítja, és vizsgálja a történteket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában