Horgásztábor

2022.06.25. 12:17

Horogra akadnak a halak Orosházán

Szerencsére a keszegek és a balinok is a gyerekekkel vannak – olvastuk az Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület közösségi oldalán, ahol naponta beszámolnak az idei első napközis horgásztáborban történtekről.

Cs. I.

Sok sikerélményben van részük az ifjú pecásoknak.

Forrás: BMH

Ahogy kicsengettek az iskolákban, máris természetközeli, élményekkel teli tábori hangulatban tanulnak halismeretet, bot és etetőanyaggombóc-használatot az első turnus gyermekei, összesen 23 fiatal. Miután megismerkedtek a vízparttal, horgászatra is volt idő, és azóta mindennap kiülnek a vízpartra. Az első és az augusztusi, második turnus 2-2 rászoruló táborozóját egy mecénás támogatja – tudtuk meg a szervezőktől. 

A siker, azaz a kifogott halak sokasága motiválja a gyerekeket a horgászatra és az ismeretszerzésre is. Meghívták Deli Ibolya sztárhorgászt, hogy meséljen élményeiről. Szerveznek vetélkedőket. Augusztusban a vadászokkal közösen lesz solymász- és íjászati bemutató, amit már a városból érkező látogatóknak is kínálnak a táborozók mellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában