Gyula/Békés/Köröstarcsa - Galériával

2022.06.25. 19:55

Különleges napot töltöttek egy hajóban

Délelőtt harminc fok feletti kánikulában kezdődött, délután pedig tomboló nyári viharban ért véget az Egy hajóban evezünk vízi túra első, szombati napja. A kaland során a résztvevők az első napon Gyuláról indulva, Szanazug érintésével Békésig jutottak el. Vasárnap pedig Békésről Mezőberényen át Köröstarcsáig eveznek majd.

P. G.

Fotó: Für Henrik

Óriási hőségben és ragyogó napsütésben keltek útra a túrázók a gyulai Kisökörjárási Fogadó és Információs központtól szombaton délelőtt.

Az eseményen Kiss Tamásné, gyulai önkormányzati képviselő, a város sportért felelős tanácsnoka köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, nagyon fontosak azok a programok, amelyekkel a sportért és a közösségért tesznek a szervezők. Kiemelte a rendezvényt övező összefogást, illetve szólt arról, hogy minden évben baráti társaságok szállnak hajóba és eveznek a Körösökön az esemény keretében.

- A pandémiás időszak után nagyon lényegesek ezek a programok. Szombaton is érezni lehetett, hogy mennyire jó és felhőtlen érzés a természetben, a szabadban lenni – hangsúlyozta.

Kálmán Tibor, Békés polgármestere, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökségi tagja elmondta, százhuszonegyen vettek részt a túra szombati napján.

- Érezhető, hogy még mindig egy átmeneti időszakban vagyunk. Néhány hete még úgy tűnt, hogy kis létszámú túra előtt állunk, majd az utolsó napokban megélénkült az érdeklődés, és szép számban jöttek el a kihívásra – fogalmazott a polgármester. Kitért arra, hogy a természet, a zöld környezet valamennyi érintett település számára fontos, azért pedig különösen hálásak, hogy minden évben Gyuláról indulhatnak.

Hozzátette, az Egy hajóban evezünk vízi túra legfőbb célja az aktív turizmus és a Körösök különleges tájainak népszerűsítése.

- Egyre inkább érezhető, hogy térségünk egyre kedveltebb mind az itt élők, mind a máshonnan érkezők körében – fogalmazott. Egyre többen szállnak hajóba, egyre többen ülnek biciklire, hogy a természetben legyenek, hogy kellemes órákat töltsenek az egyedi környezetben.

A csapatot Szanazug gyulai oldalán virslis ebéddel vendégelte meg a gyulai önkormányzat, a békési kikötőben pedig bográcsos babgulyásra invitálták a túrázókat, akik a helyi fürdőben rekreálódhattak.

A meleg étel és a meleg gyógyvíz minden bizonnyal jól is esett a csapatnak, hiszen a délután folyamán, már nem messze a békési kikötőtől óriási nyári vihar csapott le a túrázók többségére. Esett, nagy szél kerekedett, így a a kísérő hajó, a kikötő munkatársai és a vízi megállóhelyen hajósai is segédkeztek abban, hogy mindenki biztonsággal partot érjen, ami meg is történt.

Vasárnap délelőtt a túra tovább folytatódik. Ekkor a résztvevők a békési kishajó-kikötőből Mezőberényen át a köröstarcsai kikötőig eveznek. A túra ezen napján Lipcsei Zoltán, Köröstarcsa polgármestere is rész vesz majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában