Nébih - Videóval

2022.06.29. 10:15

Patkányokat és szennyezett eszközöket találtak egy szeghalmi sertéstelepen

Súlyos higiéniai problémákat tárt fel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Szeghalmon működő állattartó telepen, ezért felfüggesztette annak tevékenységét – közölte a Nébih szerdán az MTI-vel.

Beol.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A közleményben jelezték, hogy a helyszínen több mint 1700 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból.

A kistermelő telephelyén az ellenőrök 68 jelöletlen sertést találtak, az állattartó azok származását, állategészségügyi státuszát nem tudta igazolni, a helyben vágott sertéseknél a kötelező húsvizsgálat szintén elmaradt.

A Nébih feltárta, hogy a takarmánytároló helyiségben rágcsálóürüléket találtak és patkányok is voltak, az alapanyagokat és késztermékeket több esetben alátét nélküli ládákban tárolták a padozaton. A gyártótér mennyezete, a munkaasztal és a helyiségben lévő gépek szennyezettek voltak, a zsírolvasztást az ellenőrzés idején az udvaron végezték, az alapanyagot és a készterméket pedig a földön tárolták.

Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van; a kistermelő a hibák kijavítását követően folytathatja majd tevékenységét – írja az MTI.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában