Túra

2022.06.29. 11:45

Munkácsy Mihály léptei nyomán tettek városismereti sétát Békéscsabán - Galériával

A Békés Megyei Könyvtár városismereti sétát szervezett Békéscsaba szívében, a Munkácsy Negyedben a napokban.

V. N.

A séta résztvevői bejárták azokat a helyszíneket, ahol Munkácsy Mihály gyermekkorának meghatározó, anekdotákba foglalt eseményei zajlottak. A túra útvonala a Munkácsy Mihály Emlékházat, a Szoborsétányt, a Munkácsy Mihály Múzeumot, a Munkácsy Mihály hidat, a Gőzmalom teret, a Széchenyi ligeti tematikus Munkácsy-játszóteret, az Aradi vértanúk ligetét, valamint a Munkácsy-udvart érintette.

A városismereti sétát Juhász Zoltán könyvtáros vezette. A program résztvevői többek között felelevenítették az 1852-es betyártámadás történetét, összeszámolták a békéscsabai Munkácsy-szobrokat, elhangoztak a festőművész Munkácsy hídhoz köthető anekdotái, megcsodálták a Munkácsyt idéző ligeti játszóteret, valamint megnézték: mit tart a kezében a Rőzsehordó nő. A séta a könyvtár belső udvarán, a Munkácsy-udvarban fejeződött be, ahol ajándékkuponokat vettek át a túra lelkes résztvevői. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában