Születésnap

2022.06.30. 09:43

A nagyszénási Pali bácsi százegy évesen is a topon

A nagyszénási Kovács Pál a település legidősebb lakosa. És a legkiegyensúlyozottabb, legegészségesebb, ahogy ismerősi mondják: topon van! Erről meggyőződhettek azok, akik 101. születésnapján otthonában köszöntötték.

Cs. I.

Köszöntők érkeztek: Kabainé Cseresnyés Ágnes, Kovács Pál, dr. Ugró Éva, Farkas Lászlóné, Kaczkó Józsefné

Forrás: BMH

Száz esztendő után is a legvidámabb a nagyszénási Kovács Pál – így fogalmaztunk éppen egy esztendővel ezelőtt, amikor személyesen is találkoztunk az idős emberrel, 100. születésnapján, születésnapi partiján. Azóta eltelt egy év, de Pali bácsi életszemlélete nem sokat változott. 
Kovács Pál 1921. június 29-én születt Gádoroson. 1981 óta nyugdíjas, testvéreit, feleségét elveszítette, de szerető családja nagy odafigyeléssel, törődéssel veszi körbe. Orvosa, dr. Ugró Éva (akinek Pali bácsi a legidősebb páciense) és kollégái is minden születésnapon felköszöntik a település köztiszteletnek örvendő polgárát.

Azt már házigondozójától, Kabainé Cseresnyés Ágnestől tudtuk meg, hogy ő naponta kétszer is meglátogatja a 101 éves bácsit, aki szigorú napirend szerint él. Miután a kutyusát, Pötyit ellátja, a ház körüli teendőivel foglalatoskodik. Füvet nyír, metszi a szőlőt, ahogy Ági fogalmazott: Pali bácsi topon van! Minden nap olvas, tájékozódik a világ dolgairól. Kedveli a sporthíreket.

101. születésnapjára készülődve a háza kerítését is lefestette, így várta a köszöntőit takaros házában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában