Garázdaság

2022.06.30. 18:01

Békéscsaba belvárosában esett egymásnak az újságos és a gitáros

Összeverekedett a terület miatt a bevásárlóközpont előtt újságot kínáló és az ugyanitt gitározó férfi – emiatt, garázdaság miatt emelt vádat a napokban a járási ügyészség mindkét féllel szemben.

L. B.

Illusztráció: Shutterstock

A 49 éves budapesti férfi újságot kínált a járókelőknek, az 55 éves férfi pedig zenélt. A közterület használata miatt összevitatkoztak, amelynek során az idősebb megragadta a fiatalabbat, rángatni kezdte és felé is rúgott. Ezt követően lökdösni kezdték egymást, ami miatt az újságok a földre estek. Emiatt az újságos indulatosan a gitáros felé lépett, megfogta a nyakát, miközben az többször is felé ütött. A férfiakat a helyszínen végül két járókelő választotta szét, majd a kiérkező rendőrök előállították őket a Békéscsabai Rendőrkapitányságra. 

Az ügyészség szerint a vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos tette alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat váltson ki. Ha beismerik a tettüket, akkor a többszörös visszaesőnek minősülő fiatalabb férfi elzárást, az idősebb pedig pénzbüntetést kaphat a vádhatóság indítványa alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában