Az ölelés napja

2022.07.03. 07:05

Lakat alá vették a szerelmet Mezőberényben – galériával

Lakatfalat avattak Mezőberényben Az ölelés napja alkalmából.

P. G.

/Fotó: Bencsik Ádám/

Auth Csilla, Nádas György és a Mezőberényi Mazsorett Együttes egyaránt fellépett a mezőberényi muzeális gyűjtemény udvarán, Az ölelés napja alkalmából tartott szombat délutáni rendezvényen.

Túri Andrea, az Orlai Petrics Soma Könyvtár, Muzeális Gyűjtemény és Művelődési Központ igazgatója elmondta, az esemény legfőbb célja az volt, hogy az érdeklődők egy kellemes nyárestét tölthessenek el barátokkal és családtagokkal. Ehhez olyan előadókat hívtak, akik a napot még inkább felpezsdítették.

A programon a muzeális gyűjtemény előtt egy lakatfalat is felavattak, amelyen Petőfi Sándor és Szendrey Júlia neve szerepel. Túri Andrea kiemelte, jövő év végéig a muzeális gyűjtemény déli szárnyrészében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával Petőfi-emlékhelyet fognak kialakítani.

Siklósi István polgármester kifejtette, az ölelés napja ideális időpont volt arra, hogy egy történelmi pár előtt is tisztelegve lakatfalat avassanak. Hozzátette, a hely kiválóan alkalmas arra, hogy ott elsősorban párok elhelyezzék lakatjukat, majd visszatérjenek oda. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában