Katasztrófavédelem

2022.08.07. 20:24

Ezúttal is megkapták a minősítést a sarkadi önkéntesek

Továbbra is beavatkozhatnak önállóan a sarkadi önkéntes tűzoltók, miután a napokban sikeresen teljesítették az ehhez szükséges gyakorlatot.

L. B.

Illusztráció: Shutterstock

A gyakorlaton a sarkadi egyesület tagjai közül nyolcan vettek részt, tehát ők szerezték meg az önálló beavatkozásra a jogosultságot: Baracsi János, Borbély Ferenc, Fodor András Imre, Kiss György, Kocziha Gabriella, Tokai Sámuel, Tóth Attila és Várdai Tamás – ismertették az egyesület Facebook oldalán.

A gyakorlat keretében egyrészt egy lakóházban keletkezett tűz felderítése és annak eloltása volt a beavatkozók feladata, másrészt szereléssel kapcsolatos teendőket láttak el. A katasztrófavédelem szakemberei a gyakorlatot megfelelőre minősítették. Ellenőrizték, hogy az önkéntes tűzoltók a szabályoknak megfelelően ténykednek-e, illetve a feladatok végrehajtása során többek között vizsgálták a szak- és a védőfelszerelések használatát, a szakmai utasítások maradéktalan betartását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában