Rendezvénysorozat

2022.08.19. 20:08

Ifjúsági fesztivállal kezdődtek a Berényi Napok

Pénteken megkezdődtek a XXV. Berényi Napok. Az eseménysorozat nyitóakkordja délelőtt a Mezőberényi Amatőr Ifjúsági Fesztivál (MAIFESZT) volt, amelynek a városi liget adott otthont, illetve rengeteg színpadi program is várta, várja az érdeklődőket.

P. G.

Az ifjúsági fesztivált Körösi Mihály alpolgármester, a helyi értéktár bizottság elnöke nyitotta meg. Hangsúlyozta, az elfogadott 139 helyi érték a mezőberényi közösség egyik összetartó erejét adja. 

Mint a Berényi Napok Facebook oldalán olvasható, az Orlai 200 év és a mezőberényi helyi értéktár jegyében a fiatalok hét feladatot oldottak meg: a sárga erdei tulipánt rakták ki háromszáz darabos puzzle-ból, gubakenyeret főztek, a muzeális gyűjtemény épületét rakták ki Família-tésztából, városnézésre mentek Csete Gyula etnográfussal, Petőfi poharának másolatát készítették el agyagból, illetve Orlai-portrét rajzoltak és az egyik festményét rakták ki természetes anyagokból. 

A délutáni programok között buborék foci, kézműves foglalkozás, darts foci és szumó játék egyaránt szerepelt. A rendezvény egyik különlegességeként az érdeklődők városnézésen is részt vehettek lovas fogattal a Madarász Lovastanyával. Szintén a délután folyamán színpadi műsorok sora is várta a látogatókat. 

MaminBaba – hordozós latin fitness bemutatót, Engie R&B műsorát, a Malom Fitness bemutatóját, Burai Antal bemutatkozását, Herceg Dávid koncertjét, a ZumBrigád Team zumba táncát, illetve a színpad mellett Extrém Bike Showt láthatott a közönség. Ezekben a percekben Burai Krisztián lép fel. Hamarosan koncertet ad a Nirvana Tribute by Evermind majd Radar zenekar. Az estet szabadtéri disco zárja DJ Lennarddal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában