Illegális szemetelés

2022.09.24. 09:10

A HulladékRadaron bemérték a Kisréten szétszórt törmelékhalmot

Több utánfutónyi törmeléket hordott ki valaki Békéscsaba Kisrét részére. Herczeg Tamás országgyűlési képviselő Poliák Pállal, a 60 ezer Fa Egyesület alelnökével a HulladékRadaron keresztül tett bejelentést az illegálisan elhelyezett törmelékhalomról.

– Abban minden természetet szerető és tisztelő ember egyetért, hogy az építési törmeléknek, vagy egyéb hulladéknak nem a dűlőutak mentén, a szántások szélén, vagy egyéb zöld területeken lenne a helye – írta közösségi oldalán pénteken Herczeg Tamás. Mint fogalmazott, Békéscsabán, a Kisréten Poliák Pállal, a 60 ezer Fa Egyesület alelnökével találtak olyan helyet, ahova több utánfutónyi törmelék lett kihordva.

Poliák Pál és Herczeg Tamás 
Forrás: Facebook

– A csempedarabok, tégladarabok, szegek, szigetelőanyag, vakolat alkotta hulladékhalom elszállítására, a terület megtisztítására egy olyan internetes alkalmazást próbáltunk most ki, amelyről már sok jó véleményt hallottunk. A HulladékRadaron keresztül bejelenthető a szemetes terület, a GPS koordináták megjelölésével, valamint fotó feltöltésével. A bejelentésről a területileg illetékes hulladékgazdálkodási hatóság automatikus értesítést kap, amelyet követően a jogszabályi előírások figyelembevételével gondoskodik a terület megtisztításáról. Az applikációt ma elsőízben teszteltük, és izgatottan várjuk a fejleményeket. Természetesen az lenne a legideálisabb helyzet, ha nem lenne szükség ilyen alkalmazásra, mert senki sem szennyezné a környezetét különféle hulladékokkal – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában