Kölcsey óvoda

2022.09.29. 14:38

Szüreti mulatságot tartottak a békéscsabai oviban - galériával

Pogácsaillat fogadta a gyerekeket és a szülőket csütörtökön reggel a csabai Kölcsey óvodában, ahol Mihály napi vásárt és szüreti mulatságot tartottak; a belépőt egy fürt szőlő és egy táncos cipellő jelentette. Pribelszki Péterné elmondta, a rendezvény már több mint huszonöt éve kiemelt hagyományőrző program.

N. Sz.

Az őszi vásári forgatag is megelevenedett az óvodában

Fotó: Nagy Szilvia

– Délelőtt a gyerekek szőlőt szemezgettek, sőt a felnőttek segítségével préseltek is, majd megkóstolták a mustot. Idén a Pipacs csoportosok jelenítették meg a vásári játékot, majd a gyerekek együtt táncoltak, különböző népi játékokat – célbadobást, őszi fa memóriát, csigahúzót próbáltak ki az udvaron – sorolta az intézményvezető. 

Hozzátette, Mihály napon az óvodapedagógusok, a dajkák is népviseletbe öltöznek. A nap egyik fő mozzanata most is a vásár volt, ahol a csoportok saját kezűleg készített portékáikat árulták egy-egy gesztenyéért cserébe. Az óvodások már hétfőtől hangolódtak az ünnepi pillanatokra: termésekből, zöldségekből készítettek bábokat, díszítették környezetüket. Az őszi ünnepkör kezdetére felépült a kukoricacsuhé házikó is, ahová beköltöztették Tök Terkát és Tök Tónit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában