Tragédia

2022.11.25. 13:24

Tűzben vesztette életét a kétéves kisfiú, összefogott a családért Kisdombegyház – galériával, videóval

Fekete csütörtök a kisdombegyháziak életében november 24. A Lehel utca egyik háza kigyulladt, az otthon tartózkodók kimenekültek, ám a 2 éves kisfiú a tűzben lelte halálát. Az ingatlan lakhatatlanná vált. Másnap a település minden utcasarkán beszélgető emberek körében is téma volt a tragédia. A heti piacon azt beszélték, miként fognak össze a falubeliek. Hírportálunk értesülései szerint az édesapa munkáltatója házat vásárol.

Csete Ilona [email protected]

Az ingatlan lakhatatlanná vált

Fotó: Für Henrik

A kistelepülés pénteki piacán jártunk. Miközben útba igazítottak bennünket, meséltek a történtekről a vásárlók.

– Én is felajánlok friss zöldségféléket, gyümölcsöt – mondta szomorkásan egy medgyesegyházi kereskedő, akit megráztak a történtek. Egy helybelivel arról beszélgettek, négy gyermekes családról van szó, mindegyik még kiskorú.

– Én a közelben dolgoztam, amikor a füstre felfigyeltem a Lehel utcában. Gyorsan kiderült, tűz van. Lett nagy kiabálás, jövés-menés a ház körül, jöttek a tűzoltók, mentők,  rendőrség – sorolta. Szaladtak az utca túlsó végén lakók is, gyorsan felcsaptak a lángok – mesélték. 

– Nagyon sajnáljuk a történteket, a kisfiút. Utcabeliként végtelenül együttérzünk a családdal. Nem lehet hibáztatni senkit, nem voltunk ott, nem tudhatjuk, mi is történt valójában. Csak az tudja, aki kapun belül volt – mondta szaporán egy idős asszony, mert igyekezett haza a bevásárlásból. 

A kisdombegyházi piacon is a tragédia foglalkoztatta az embereket

A szemben lakó Suciu Éva a hangos kutyaugatásra figyelt fel...

– Kinéztem a kapun és már láttam a füstöt, láttam, baj van. Azonnal hívtam a segélyhívót, a katasztrófavédelem ekkor már értesült a tűzesetről, riasztották a mezőkovácsházi tűzoltókat. Ilyenkor olyan nehezen peregnek a percek.... – tette hozzá az asszony.

– Kicsaptak a lángok az ablakon, a gyerekek mamáját itt, az árokpartunkon vigasztalták, nagyon sírt, a kezét tördelte. A kisfiút nem tudták kimenteni. Olyan édes, kis csintalan, aranyos gyerek volt, mint a kétévesek általában. Megsirattam – mondta a szomszéd.

Magyar Zsolt polgármester pénteki napja reggeltől a család átmeneti szállásául szolgáló, fűthető épület és a hivatal közötti ingázással telt, miközben folyamatosan cseng a mobilja.

– A tragédiáról amikor tudomást szereztem, azonnal tudtam, megoldást kell találnunk a család elhelyezésére. Ez még az este megtörtént. Úgy képzeljék el, a falu azonnal összefogott – nyomatékosította a kistelepülés vezetője. Vittek ágyakat, élelmet, tisztálkodási szereket, tartós élelmet azonnal a bajba jutott családnak.

– Ma reggel összeült a testület, a folytatásban koordináljuk a segítségnyújtást. Nagyon sok helyről érkeznek adományok. Péntektől minden nap kap a család meleg ételt a konyhánkról – tudtuk meg a legfrissebb fejleményeket. A négy testületi tag és a polgármester anyagilag is segíti a családot. Az édesapa munkáltatója házat vásárol. Egy névtelen adományozó pedig egy megtöltött teherautót küldött egy lakás berendezésére alkalmas bútorral.

A polgármester hozzátette, ha majd beköltözik a család, ha majd megnyugszanak, ha majd látszik, mi hiányzik még az életük folytatásához, akkor szervezik tovább a gyűjtést. Magyar Zsolttól megtudtuk: a kisfiú temetésének a költségét az önkormányzat átvállalta.

Vizsgálják a tragédia okát, körülményeit

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába november 24-én 14 óra 17 perckor érkezett bejelentés arról, hogy tűz ütött ki Kisdombegyházon, egy családi házban. Az épületben hárman tartózkodtak, egy kétéves gyermek, egy 17 éves fiatal és egy 68 éves nő. Utóbbi két ember ki tudott menekülni, de a kisfiút nem sikerült kimenteni, ő a helyszínen életét vesztette. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indult büntetőeljárás és a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a tragédia okát, körülményeit. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában