Verseny

2022.11.26. 19:37

Százötven táncos lépett parkettre a Csabagyöngyében – galériával

Csaknem száz nevezés révén mintegy százötven táncos érkezett Békéscsabára szombaton, akik a Csabagyöngye Kulturális Központban mérték össze a tudásukat.

L. B.

A legmagasabb szintet képviselő táncosokkal telt meg szombaton a Csabagyöngye Kulturális Központ /Fotók: Bencsik Ádám/

A Csabagyöngye Kulturális Központban immár 53. alkalommal rendezett az intézmény és a Nyíri Lajos Táncsport Egyesület társastánc-bajnokságot a legmagasabb szintet képviselőknek, vagyis az S, az A és a B osztályos, valamint a senior táncosoknak.

Csikós Nóra, a kulturális központ munkatársa elmondta, hogy egy kiemelt és pontszerző seregszemléről van szó, a társastáncos életben a legjelentősebbek közé tartozik ez a verseny. Az intézményben egy héten át zajlottak az előkészítő munkálatok, amelyek eredményeként egy 240 négyzetméteres táncteret és egy félezer érdeklődő fogadására alkalmas nézőteret alakítottak ki. Az amfiteátrum jellegnek köszönhetően a versenyzők közel mozoghatnak a közönséghez.

Hajas Tibor, a Nyíri Lajos Táncsport Egyesület alelnöke elmondta, hogy összesen huszonkét kategóriában nevezhettek az ország számos helyszínéről érkező versenyzők, latin és sztenderd táncokban egyaránt, illetve junior, ifjúsági, felnőtt és senior korosztályokban, tehát voltak ugyanúgy tizenéves, mind hatvan év feletti táncosok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában