Röplabda

2022.11.29. 20:17

Négy között a Békéscsaba

DVTK–Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (–15, –17, –19).

G. P.

Röplabda Magyar Kupa női negyeddöntő, Miskolc V.: Szabó Péter és Halász Enikő. DVTK: Kalmár 2, Tosics 4, Egri 9, Vajdová 11, Hollósi 4, Kiss E. 4. Cs.: Kundrák (liberó), Nagy Flóra, Bátori. Vezetőedző: Németh Szabolcs. Békéscsaba: Bagyinka 2, Aktas 15, Glemboczki 8, Oikonomidou 15, Pintér 7, Sullivan 8. Cs.: Kertész (liberó). Vezetőedző: Tóth Gábor.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 4:2, 7:9, 8:15, 12:22, 15:24. 2. szett: 0:4, 4:9, 8:11, 12:16, 14:21, 17:24. 3. szett: 7:6, 11:17, 14:20, 18:22.

Maria Ikonomidu pontjával kezdődött az összecsapás, de hamar egalizáltak a borsodiak, sőt a vezetést is átvették, így 4:2-nél időt kért a Swietelsky-Békéscsaba stábja. Hatásos volt a fejmosás, hiszen a BRSE utolérte riválisát, majd elérve az üzemi hőfokot magabiztos előnyre tett szert. Sullivan remek blokkokkal tette névjegyét, de többiekre sem lehetett panasz, így a vendégek tíz ponttal nyerték az első szettet.

A második játszmában sem változott a játék, a Békéscsaba helyenként szép játékkal menetelt, a lelkesen küzdő hazaiak csak helyenként tudták megnehezíteni Kertész Petráék dolgát. Az elmúlt napokban betegséggel küzdő török Aktas termelte a pontokat, összeállt a csabai védekezés, amivel hibára kényszerítették ellenfelüket. Nem férhetett kétség hozzá, hogy ki nyeri a szettet.

A harmadik szett elején mindent egy lapra feltéve harcolt a Diósgyőr, míg a vendégeknél a biztos előny birtokában csökkent a koncentráció. A játékrész közepén rendezte sorait a BRSE, melynek hatására nőtt a különbség,amely megmaradt a találkozó végéig.

A Békéscsaba a várakozásoknak megfelelő magabiztos játékkal győzött és jutott be a Magyar Kupa legjobb négy együttese közé.

Németh Szabolcs: – Gratulálok a Békéscsabának! Teljes mértékben igazolódott a papírforma. A mai napon mindent megtettünk, de amikor a Békéscsaba tempót váltott arra nem tudtunk reagálni. 

Tóth Gábor: – Igyekeztem lehetőséget adni az eddig kevesebb szerepet kapó játékosoknak, akik éltek is a bizalommal. Pontos nyitásaink alapozták meg a győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában