Közmeghallgatás

2022.12.06. 19:58

Jelzőlámpát terveznek a forgalmas orosházi kereszteződésbe

A helyi közmeghallgatáson az egyik lakossági kérdés érintette azt a frekventált helyen lévő nagykereszteződést, ahol gyakoriak a balesetek.

Csete Ilona

Jelzőlámpát szeretnének a helyiek az egyik veszélyes orosházi körforgalomba

Fotó: Für Henrik

Téma volt a Táncsics–Észak–Lehel utcai kereszteződés jövőbeni sorsa, esetleges átalakítása. Arra voltak kíváncsiak az emberek, lesz-e ott körforgalom, vagy más megoldás, hogy a közlekedés, az átkelés biztonságosabbá válhasson. Az önkormányzat részéről elhangzott: lámpás kereszteződés kialakítása várható.

Hírportálunk megkereste a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs Osztályát. Érdeklődtünk: napirenden van a csomópont átalakítása? Milyen forrásból és milyen technikai megoldás várható és mikorra?

„A magyar-román határmenti térség közösségeinek TEN-T infrastruktúrához való összekapcsolása elnevezésű projekt részeként több tervezési feladat valósul meg, amelynek része Orosházán a Táncsics –Észak–Lehel utca csomópontjában lévő jelzőlámpás forgalomirányítás tervezése. A tervezési feladatok koordinálását a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvány látja el, míg társaságunk, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. konzorciumi tagként, és mint az országos közutak kezelője, a szakmai szempontok érvényesülését hivatott biztosítani.

A jelzőlámpás csomópont kialakítása tehát jelenleg tervezési stádiumban van, több körös szakmai egyeztetést követően fogják a szakemberek a végleges terveket elkészíteni és leszállítani. Ezen pályázat keretein belül forrás kizárólag a tervezési feladatok végrehajtására biztosított. Az előkészítési feladatok finanszírozása európai uniós források felhasználásával, az érintett önkormányzatok hozzájárulása mellett történik. 

A tervezett jelzőlámpás kereszteződésben minden közlekedő részére a lehető legbiztonságosabb közlekedési megoldásokat tervezik a szakemberek, figyelembe véve a vonatkozó műszaki előírásokat” – érkezett megkeresésünkre a társaságtól a válasz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában