Előrejelzés

2022.12.07. 14:39

Talán már a jövő héten megérkezik a tél Békésbe

Most, hogy közeledünk advent harmadik vasárnapjához, nagyon is aktuális lesz a kérdés, hogy mikor láthatunk végre havat? Persze ha a hegyekbe kirándulunk, akkor akár holnap, de sajnos az is előfordulhat, hogy elég sokat kell ehhez sétálni.

Beol.hu

Fotó: Shutterstok illusztráció

Ha az ablakon kinézünk, esőt látunk, a hírekben pedig 10 °C-ot is meghaladó nappali hőmérsékletekről beszélnek a hétre, így a havazás valószínűsége holtan rogy össze. A melegnek és az esőnek az okozója egy mediterrán ciklon, egészen pontosan annak előoldala – olvasható a koponyeg.hu elemzésében.

Azonban a helyzet változik, hazánk lassan, de biztosan átkerül a ciklon hátoldalára, ahol az időjárás is jelentősen eltér a mostanitól. Igen, van esély a télies fordulatra, persze fenntartva azt, hogy az előrejelzés ilyen hosszan bizonytalan, főleg, ha egy mediterrán ciklon is beleszól az egyenletbe.

Mindenesetre a hét végére jó eséllyel érkezik jelentős lehűlés, ami a jövő hét eleji csapadékot hó formájában is öntheti ránk, méghozzá országszerte, vagyis most nem csak a hegyekben számíthatunk fehér lepelre.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában