Gyász

2022.12.09. 09:06

Elhunyt a legenda, Dobó János

Nagy veszteség érte a békéscsabai labdarúgást, az Előre-családot. Hetvennyolc éves korában elhunyt Dobó János.

G. P.

Dobó János 1944-ben született, aki a legendás 1973–74-es csapat tagja is volt. A Békéscsabai TASK együttesében tűnt fel, a Békéscsabai Építők-Előre következett, majd 1967-ben az NB I-ben is debütálhatott a Szegedi EAC együttesében. A Tisza-parti együttesben két évet töltött, majd az Előre kötelékéhez csatlakozott. 1974-től két éven keresztül újra az élvonalban csillogtathatta tudását. Az NB I-ben összesen 113 mérkőzést játszott és négy gólt lőtt. Pályafutása vége felé visszatért a TASK-ba, ahol NB III-as bajnoki címet ünnepelhetett, végül Medgyesbodzáson és Gerlán vezetett le. Egyik legemlékezetesebb momentuma a Salgótarján elleni 6–3-as sikerrel végződő bajnokin egy érintés nélküli szöglet-gól volt.

Dobó János a Békéscsabai Előrében nyolc évig foglalkozott a második-ötödikes gyerekekkel. A csabai 611-ben (ma Trefort szakképző), majd a Gépészeti Szakközépiskolában — ahol szakoktatóként tevékenykedett —, csapataival számtalan sikert élt meg az országos diákolimpiákon.

Dobó János emlékének adózva a december 11-én 13 órától megrendezésre kerülő Békéscsaba 1912 Előre–PMFC bajnoki mérkőzést gyászszünettel kezdik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában