Terápia

2023.02.01. 11:52

Szeghalmi tanuló nyerte a pályázatot

Lezárult a Belügyminisztérium XI. Ifjúsági Bolyai Pályázata, melynek témája „A messenger RNS terápiás alkalmazásának új, eddig fel nem tárt lehetőségei: azok előnyei és hátrányai, technikai nehézségek és az arra adott megoldások tudományos igényű leírása” volt.

L. B.

Szabó Márton

Fotó: Bencsik Ádám

A pályázatokat dr. Karikó Katalin és dr. Pardi Norbert kutatóbiológusok bírálták el – ismertette a Belügyminisztérium közleménye alapján az MTI.

Első helyezést ért el Szabó Márton, a szeghalmi Péter András Gimnázium és Kollégium 12. évfolyamos tanulója, aki az „1-es típusú autoimmun diabetes mellitus megelőzése és kezelése multivalens tolerogén mRNS vakcina segítségével” címmel nyújtotta be pályázatát. 

Somogyiné Ambrus Erika, a Péter András Gimnázium és Kollégium intézményvezetője hírportálunknak elmondta, hogy Szabó Márton a pályázat győzteseként a pénzjutalmon túl elnyerte a következő egy évre a kutatóbiológusok szakmai mentorálását is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában