Vádemelés

2023.03.22. 21:22

,,Mondtam, hogy úgyis kicsinállak!” – ordította a bosszúszomjas sarkadi férfi

A Gyulai Járási Ügyészség kétrendbeli, aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 27 éves, büntetett előéletű, sarkadi illetőségű, de méhkeréki tartózkodási helyű férfival szemben, aki bosszúból bántalmazott két férfit. Az ügyészség vádiratában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ny. L.

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a terhelt felesége 2019-ben, egy közlekedési balesetben súlyosan megsérült. Az autót, melyben a nő utasként tartózkodott, egy sarkadi férfi vezette. A baleset ügyében a vádbeli időszakban a Gyulai Járásbíróság előtt büntetőeljárás zajlott. Ennek terheltje a balesetben érintett traktorvezető volt, míg a személygépkocsit vezető sarkadi férfi az eljárásban vétlen félként, tanúként szerepelt.

Erről az ügyészség szerint a terhelt tudomással bírt, ennek ellenére a balesetért a sarkadi férfit hibáztatta, és ezt többször szóvá is tette neki. A vádlott 2020. november 1-jén Sarkadon, a háza előtti útszakaszon leszólította, és hangosan kérdőre vonta az úton haladó férfit a korábbi baleset miatt. Ekkor a sértett elővette a telefonját, hogy a bírósági idézést megmutassa, azt bizonyítva, hogy ő a közlekedési ügyben csak tanú volt. Ez a férfit nem érdekelte, és váratlanul ököllel megütötte a sértett arcát, emiatt annak kezéből a földre esett a telefonja. 

A vádlott ezt követően többször ököllel ütötte a sértett fejét, miközben indulatosan azzal fenyegetőzött: „Mondtam, hogy úgy is kicsinállak!"

Miután a sértett térdre rogyott, a vádlott azzal is megfenyegette, hogy vonóhorog után köti, és megöli. Ekkor az ingatlanból kiszaladt a terhelt édesanyja, aki felvette, és visszaadta a sértettnek a mobiltelefonját, és megkérte, hogy hagyja el a helyszínt.

Nem sokkal a történtek után, 2020. november 16-án, a terhelt Sarkadon, a Szent István téren lévő parkolóban meglátta az általa korábban bántalmazott sarkadi férfi testvérét. Elhatározta – mivel ellene büntetőeljárás indult az előzőekben írt bántalmazás miatt, valamint továbbra sem nyugodott bele abba, hogy a sarkadi férfi nem volt okozója a balesetnek –, hogy a testvéren áll bosszút. Gyorsan leparkolt, hangosan fenyegetőzve odarohant a férfihoz, egy alkalommal lefejelte, majd elhagyta a helyszínt. A bántalmazások következtében mindkét sértett férfi nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában